Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nejlepší podmínky pro běžkaře hlásí Modrava a Železná Ruda

I přes oblevu a tání sněhu lze v Plzeňském kraji stále ještě vyjet na běžkách do upravených stop. Nejlepší podmínky jsou podle místních infocenter v okolí Modravy či Železné Rudy. Naopak v Českém lese je sněhu málo a stopy se momentálně neupravují

Na Modravě je dnes i přes teplotu nad nulou stále do 30 centimetrů sněhu, ve vyšších polohách ho leží ještě více. Dnes byly podle místního infocentra čerstvě upraveny například trasy Modrava - Březník o délce 7,5 kilometru, pětikilometrová trasa Ptačí nádrž - Černá hora - Pramen Vltavy, devítikilometrový úsek Na Ztraceném - Ptačí nádrž - Černohorská nádrž - Filipova Huť a dva kilometry dlouhá trasa od Modravského mostu do Modravy. Trasa směrem na Javoří pilu upravená není, nebylo to možné z kvůli podmáčeným a zejména na asfaltu vytátým místům.

Některé stopy v okolí Železné Rudy se naposledy upravovaly koncem ledna, jiné projela rolba dnes. Na Železnorudsku je zhruba 20 až 40 centimetrů sněhu, uvádí městské infocentrum. Dnes byl čerstvě upraven okruh Gerlova Huť - Pod Sklářským vrchem - Nad Pošťákem - Gerlova Huť o délce 6,9 kilometru. Dále 3,6 kilometru dlouhá trasa Zámecký les - Nad Samotami - Pod Sklářským vrchem (Šumavská magistrála), více než sedmikilometrový úsek Belveder - Hofmanky - Prameniště Řezné - Nový Brunst - Gerlova Huť a 4,6 kilometru dlouhá trasa Pod Sklářským vrchem - Spodní Grádelská - Grádl - Horní Grádelská - Nad Pošťákem.

Naopak například v okolí Horské Kvildy nebo Hartmanic je jen slabá nebo místy žádná sněhová pokrývka, stopy jsou promoklé, místy roztáté a nelze je zatím upravovat.

Také v Českém lese v okolí Čerchova a Capartic je podle lyžařského klubu Sněhaři maximálně do deseti centimetrů sněhu a stopy nejsou upravené. Počasí zhoršilo také kvalitu stop v okolí Těškova a Strašic v Brdech na Rokycansku. Ani tam se momentálně stopy neupravují.

Čtete také:

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky běžky, Modrava, Železná Ruda, Český les, Plzeňský kraj, nádrž, Březník, Černá hora, Pramen Vltavy, Filipova Huť, běh na lyžích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší podmínky pro běžkaře hlásí Modrava a Železná Ruda  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.