Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Kamion se srazil s osobákem, řidiče a teprve čtyřleté dítě převezl do nemocnice vrtulník

, aktualizováno 3. února 2021, 12:20

Na hlavní tah z Plzně na Karlovy Vary opět zamířili hasiči, záchranáři i policisté. Tentokrát se zde srazil kamion vezoucí dřevo s osobním autem. V něm cestoval řidič a teprve čtyřleté dítě. Vše naznačuje tomu, že muž v osobáku nezvládl předjíždění a aby se vyhnul protijedoucímu náklaďáku, strhl řízení. Jednu zaklíněnou osobu museli hasiči vyprostit pomocí hydrauliky. Na stejné silnici přitom včera došlo k tragické nehodě, kterou nepřežil pětačtyřicetiletý muž.

„Zasahujeme u dopravní nehody kamionu s osobním autem na silnici na Karlovy Vary za obcí Bezvěrov,“ informovala mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

Na místo dorazil i vrtulník letecké záchranné služby. Doprava na silnici 20/I je na 42,5 kilometru řízena kyvadlově. „Jednu osobu jsme vyprostili pomocí hydraulických nástrojů a předali záchranářům,“ dodal mluvčí hasičů Plzeňského kraje Petr Poncar.

Podle informací od policie jel řidič osobního auta ve směru od Plzně na Karlovy Vary. U Bezvěrova měl předjíždět nákladní vůz, neodhadl však vzdálenost protijedoucího kamionu. Muž i malé dítě jsou středně těžce zraněni.

„Nestačil se zařadit do svého jízdního pruhu a strhl řízení. V osobním vozidle cestovalo s řidičem ještě nezletilé dítě, ročník 2017. Alkohol policisté vyloučili u řidiče nákladního automobilu dechovou zkouškou, u řidiče osobního vozu nebylo možno provést z důvodu zranění. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z Územního odboru Plzeň-venkov," dodala policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Bohužel se v posledních dnech nejedná o jedinou nehodu na tomto úseku. Včera u odbočky na Všeruby vyhasl život pětačtyřicetiletého řidiče, který nepřežil srážku s druhým vozem, který řídil teprve osmnáctiletý mladík. 

Střet dvou aut na silnici č.20/I u odbočky na Všeruby si vyžádal život pětačtyřicetiletého řidiče. Hasiči museli zraněné osoby vyprostit z nabouraných vraků. Za volantem druhého vozu seděl osmnáctiletý mladík, ten z nehody vyvázl s lehkým...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky doprava, nehoda, srážka, Karlovy Vary, Plzeň, hasiči, policie, záchranná služba, silnice, automobil, Bezvěrov, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion se srazil s osobákem, řidiče a teprve čtyřleté dítě převezl do nemocnice vrtulník  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.