Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Plzeňský kraj zasáhne silný vítr. Hrozí i rozvodnění řek, varovali meteorologové

Plzeňský kraj zasáhne podle meteorologů silný vítr. Výstraha platí od středečního večera do čtvrtečního rána. V nárazech by mohla rychlost větru dosahovat až 70 kilometrů v hodině. Kromě toho platí v kraji také povodňová pohotovost. Hladiny řek mohou stoupat až na druhý stupeň povodňové aktivity.

Meteorologové varují před možným poškozením stromů a lesních porostů, mohou podle nich vzniknout také menší škody na budovách. Vzhledem k tomu, že kvůli uvolněným předmětům nebo zlomeným větvím hrozí nebezpečí úrazu, vybízejí meteorologové k opatrnosti.

„Pozor by si neměli dávat pouze chodci, ale také řidiči, vítr totiž může komplikovat situaci v dopravě. Doporučuje se zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Podle meteorologů je také třeba na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," varuje ČHMÚ.

V celém Plzeňském kraji platí navíc povodňová pohotovost. V některých okresech mohou hladiny řek vystoupat až na druhý stupeň povodňové aktivity. „Voda v řekách se může vylévat z břehů do okolní krajiny,“ popsali meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS ČR

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, výstraha, Český hydrometeorologický ústav, Morava, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj zasáhne silný vítr. Hrozí i rozvodnění řek, varovali meteorologové  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.