Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Centrální Plzeňský obvod chce letos proinvestovat téměř 23 milionů

Třiadvacet milionů korun hodlá letos proinvestovat centrální plzeňský obvod i přesto, že nepříznivá situace v boji s koronavirem se projevuje v celé společnosti a významně zasáhla také do rozpočtů územně správních celků. Výjimkou není ani rozpočet MO Plzeň 3, který také musel výrazně zkrátit výdaje ve svém rozpočtu včetně výdajů na investiční akce.

„Rozdíl oproti minulému roku je v investicích obrovský, kdy jsme do rekonstrukcí a nových stavebních prací investovali téměř 77 milionů korun,“ informuje Petr Baloun (ODS), místostarosta plzeňského centrálního obvodu, který má investice ve své gesci. „I přes tuto nepříznivou situaci budeme v tomto roce provádět investiční akce tak, abychom pokud možno vyhověli požadavkům občanů a zároveň se budeme věnovat projektové přípravě plánovaných investic,“ dodává.

Ve Škodalandu bude od března pokračovat jeho revitalizace, a to vybudováním brouzdaliště u koupacího jezírka, úpravou pobřežní zóny včetně úpravy plážové části, případně i rekonstrukcí a modernizací skateparku. Občané Zadních Skvrňan jistě ocení úpravu křižovatky ulice Lábkova s Vejprnickou. Cílem je zvýšit komfort pro motoristy při vjezdu do nově zrekonstruované Lábkovy ulice. Dále se v ulici Lábkova vybuduje louka pro psy podobná té, která již stojí v Borském parku.

Investiční akce budou pokračovat i v dalších částech obvodu. Na Valše se na základě požadavku obyvatel bude upravovat povrch části ulice Osiková, na Borech se v ulici U Borského parku naváže na investiční akci z roku 2020 a ve dvou etapách přibyde dalších 37 parkovacích míst. V téže ulici pak také vznikne nový přechod pro přecházení, který zde aktuálně chybí.

S investicemi se počítá i do mateřských škol

„K mé velké radosti dokončujeme výstavbu nového pavilonu na 55. MŠ v Mandlově ulici, který znamená navýšení kapacity a pomůže tak řešit dlouhodobý nedostatek míst v mateřských školách jižní části našeho obvodu. V této souvislosti bych rád opakovaně poděkoval všem zúčastněným včetně paní ředitelky Wolmutové, všech zaměstnanců i rodičů dětí za spolupráci a trpělivost po dobu výstavby,“ uvádí místostarosta Petr Baloun.

V 55. MŠ dále dojde i k úpravám dožitých vstupů stávajících pavilonů a rekonstrukci sociálního zařízení v pavilonu B, které je pozůstatkem bývalých jeslí a dlouhodobě tak neodpovídá výškovým a plošným uspořádáním potřebám mateřské školy. Rekonstrukce střechy, která byla napadena dřevomorkou, se pak dočká 32. MŠ v Resslově ulici. V mateřince v Mánesově ulici se bude rekonstruovat garáž na dílnu pro manuální aktivity dětí a zahradní sklad. Děti 27. MŠ ve Dvořákově ulici pak osvěží voda ze zahradních pitných fontán, které již v minulém roce začaly užívat děti ze 63. MŠ v Lábkově ulici.

„Je nám líto, že letos nemůžeme kvůli omezeným finančním prostředkům investovat tolik, kolik v minulém roce, nicméně jsem rád, že jsme se v prioritách shodli a budeme moci provést alespoň ty investiční akce, na které naši občané čekají nejvíce,“ doplnil David Procházka (ANO), starosta plzeňského centrálního obvodu.

Ohodnoť článek

Štítky MO Plzeň 3, investice, rozpočet, výdaje, centrální obvod, mateřská škola, Plzeň, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrální Plzeňský obvod chce letos proinvestovat téměř 23 milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.