Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Paraglidista nezvládl let nad Koterovem a krátce po startu se zřítil k zemi

Pád paraglidisty v Plzni - Koterově oznámil na linku 158 náhodný svědek události. Na místo okamžitě vyjeli policisté, záchranáři i hasiči. U jedné z chat pod vyhlídkou skutečně našli ležet zraněného mladého paraglidistu.

„Oznamovatel policistům řekl, že si vyjel na vyhlídku nad Koterovem a spatřil paraglidistu v okamžiku, kdy se připravoval ke skoku z rampy nad údolím. Tu používají paraglidisté při startu. Dále policistům muž sdělil, že po chvíli letu to paraglidista „zalomil k zemi“ a spadl kolmo do porostu,“ informovala o události mluvčí policie Michaela Raindlová.

Záchranáři našli pilota ležel v křoví a stěžoval si na bolest zad. Muže si převzali do své péče záchranáři. Zraněný není naštěstí v ohrožení života. „Asi třicetiletého muže jsme transportovali při vědomí se středně těžkým zraněním na oddělení emergency do fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Raindlová.

Vzhledem k charakteru zranění nemohli policisté u pilota na místě provést dechovou zkoušku na alkohol, ale nařídili odběr krve. Případem se teď bude zabývat Ústav pro letecké nehody.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky paraglidista, pár, pár z výšky, složky IZS, záchranáři, zraněný pilot, paragliding, Koterov, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paraglidista nezvládl let nad Koterovem a krátce po startu se zřítil k zemi  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.