Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zfetovaná žena napadala strážníky, utéct se jí podařilo i ze sanitky

Divokou scénu ztropila žena pod vlivem drog. Zraněná v obličeji vbíhala mezi projíždějící vozidla na křižovatce v Plzni. Zklidnit se ji snažil psovod a přivolaní strážnici. Žena však kolem sebe mávala rukama, nadávala a odmítala nastoupit do sanitky.

Telefon na lince 156 se rozezněl kolem desáté hodiny večer, hlášen bylo prosté: Zmatená žena s poraněným obličejem běhá mezi projíždějícími auty. Na místo jako první dorazil psovod s kolegou.

„Žena nesrozumitelně něco křičela a máchala kolem sebe rukama. Strážníci se jí snažili uklidnit, přiblížili se k ní a vyzvali jí, aby odešla ze silnice, načež se dotyčná rozběhla k chodníku, kde zakopla o obrubník a upadla na trávník. Zjistit bylo v tu chvíli nutné, jestli si neublížila a nepotřebuje lékařské ošetření,“ uvedla k případu mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Jenže to zásadně odmítala. Strážníky navíc častovala mnoha nadávkami a opět kolem se sebe začala kopat. V tu chvíli už na místo dorazila další hlídka, která přivolala záchranáře a podrobili ženu testuna přítomnost drog. Ten vyšel pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Dechovou zkoušku už provést nešlo, neboť žena dostala další záchvat vzteku.

„K částečnému zklidnění došlo pomocí donucovacích prostředků. Během toho přijeli záchranáři a rozhodli, že ženu převezou k ošetření do nemocničního zařízení. Po naložení do sanitky začala ale znovu vyvádět. Vyvlékla se z popruhů, kterými byla upevněna při převozu na lůžko a pěstmi nebezpečně máchala kolem. Strážníci, kteří asistovali při transportu okamžitě zasáhli, zklidnili ji donucovacími prostředky a nasadili ji pouta na ruce,“ popisuje mluvčí.

Po nezbytném ošetření v nemocnici putovala feťačka k akutní intoxikaci na protialkoholní záchytnou stanici. Druhý den ji strážnici přivedli na policejní oddělení k identifikaci. Za své jednání si devětatřicetiletá žena vysloužila pokutu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, drogy, policie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaná žena napadala strážníky, utéct se jí podařilo i ze sanitky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.