Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po necelém půl roce získali lidé v Hradišti nové chodníky a parkovací stání

Nové silnice, chodníky, upravené vjezdy do domů nebo výměna vodovodu. Lidé v ulici na Rychtě v plzeňském Hradišti se dočkaly velkých změn. Dělníci na místo nastoupili už loni v červenci, ještě zbývá dokončit terénní úpravy jako je kácení poškozených stromů a výsadba nových.

„Ulici Na Rychtě jsme zrekonstruovali společně s městskou organizací VODÁRNA Plzeň, a. s. Opravený je úsek začínající za křižovatkou s ulicí K Řečišti, konec úpravy je za křižovatkou s ulicí U Hamru. Ulice Na Rychtě získala novou podobu v délce 306 metrů. Celkové náklady na opravu jsou ve výši 20 milionů korun včetně DPH,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Stručně shrnuto, rekonstrukce se primárně zaměřila na vybudování nové komunikace, chodníků a parkovacích stání. Mimo to se obyvatelé dočkali u úpravy vjezdů do domů.

„Hradiště také získalo novou autobusovou zastávku a točnu městské hromadné dopravy. Současně došlo k výměně vodovodu ve stávající trase včetně přípojek, závěrem byly provedeny sadovnické úpravy rekonstruované ulice. Stavba proběhla zcela dle harmonogramu včetně termínu dokončení,“ vysvětlil Pavel Grisník, vedoucí Odboru investic Magistrátu města Plzně.

Práce ale zdaleka nejsou u konce, ještě zbývá dokončit úpravy terénu v rámci provizorní zastávky MHD. Stavba by měla být zkolaudována na konci ledna.

Ohodnoť článek

Foto plzen.eu

Štítky Plzeň, stavba, silnice, Hradiště, Vodárna, investice, chodník, Pavel Šindelář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po necelém půl roce získali lidé v Hradišti nové chodníky a parkovací stání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.