Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Mobilní tým kuchařů pomůže ve školních jídelnách

Pětičlenný tým kuchařů a dalšího personálu bude pomáhat na školách při krizových situacích, kdy některá z kuchařek onemocní nebo pokud bude muset část z nich nastoupit do karantény. Takto pomáhali už na dvou základních školách.

„Obrovskou komplikací pro naše školy je, když onemocní koronavirem některé z kuchařek. V nařízené karanténě se pak z hodiny na hodinu ocitá kompletně celý personál jídelny. My pak stojíme před složitým úkolem, jak zajistit obědy pro děti. Často jde o školy se 700 a více žáky, což je skutečně náročné. Sestavení záložního týmu kuchařů, který se podařilo dát dohromady během jediného víkendového dne vedení 31. základní školy, nám tak doslova vytrhlo trn z paty,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.  

Tým vede profesionální kuchař, další z pomocnic vařila na dětských tábory a tři seniorky měly zkušenosti z brigád v různých stravovacích zařízeních.   

„Bez problémů se, s telefonickou podporou vedoucí kuchařky v karanténě a vedoucí školní jídelny, všichni rychle zapracovali. Takže mnozí žáci a zaměstnanci ani nepoznali, že jim vaří někdo jiný,“ prozradila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Tým se spolu natolik sžil, že nabídl pomoc i dalším školním jídelnám v Plzni, které trápí nedostatek personálu. Takto už vařili například pro děti a učitele na 31.základní škole, poté se přemístili dál.

„Chceme tímto poděkovat celému záložnímu týmu za obětavost, profesionalitu a nasazení, které prokazují v této složité době,“ uvedla Miluše Kurzová, ředitelka 31. ZŠ, jež má aktuální kapacitu 850 žáků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky školy, Plzeň, kuchaři, koronavirus, pandemie, základní školy, kuchař, školní jídelna, karanténa, Martin Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní tým kuchařů pomůže ve školních jídelnách  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.