Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Silné mrazy dělají radost milovníkům zimních sportů, rozhodně ale nesvědčí vodoměrům

S nástupem mrazivých teplot doporučuje Vodárna Plzeň svým zákazníkům, aby si zkontrolovali a zabezpečili vodoměry. Může se stát, že zařízení poškodí mráz a po rozmrznutí způsobí vytékající voda poškození majetku v celém objektu.

„Tam, kde jsou měřiče umístěny ve venkovních šachtách, je třeba mít upraven vstup do šachty tak, aby nemohla být zaplavena povrchovou vodou. Doporučujeme také uzavřít v případě delší nepřítomnosti přívod vody před vodoměrem, potrubí za ním vypustit a celou sestavu obalit izolační vrstvou. Při výběru izolace bychom měli volit takový materiál, který nepodléhá hnilobě, například polystyren. Nevhodné jsou textilie nebo různé deky,“ informovala mluvčí vodáren Dana Veselá.   

Mráz může ohrozit i vodoměry umístěné uvnitř budov, a to především tam, kde se objekt přes zimu nevytápí. V případě delší nepřítomnosti je vhodné uzavřít přívod vody před vodoměrem a potrubí za ním vypustit.

„Chránit vodoměr před poškozením je ze zákona povinností odběratele, i když není jeho majitelem. Kromě částky za výměnu prasklého vodoměru hrozí i únik vody, který může být odhalen až po delší době a tím pádem mohou vzniknout značné škody,“ doplnila mluvčí společnosti Vodárna Plzeň.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky mráz, vodoměr, nemovitost, škoda, Vodárna Plzeň, VODÁRNA PLZEŇ a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silné mrazy dělají radost milovníkům zimních sportů, rozhodně ale nesvědčí vodoměrům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.