Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Také letos mohou lidé pod Košinářem zakoupit kapra a vánoční stromek

Jako každý rok, také letos mohou zájemci dorazit do areálu městských sádek pod rybníkem Košinář. Od soboty zde budou moci lidé zakoupit vánoční stromky, o necelý týden později i ryby jako klasické kapry, lysce a amury, cena se bude kolem 90 korun za kilogram. Letos ryby výjimečně nepocházejí z městského Drahotínského rybníka, ale ze soukromého rybářství ve Lnářích.

Od soboty stromečky, od 18. prosince také ryby. Takový je letošní plán Správy veřejného statku města Plzně. Prodej bude probíhat až dokud nedojdou zásoby, nejdéle však do 23. prosince.

„Budeme dbát o to, aby lidé dodržovali ve frontách nařízené odstupy, měli obličej zakrytý rouškami, a aby kupujících na prodejním místě byl jen povolený počet. Na místě bude k dispozici i dezinfekce, prodávající budou odděleni od zákazníků plexisklem,“ vysvětluje Richard Havelka ze Správy veřejného statku města Plzně.     

Ryby se budou prodávat denně od 10 do 17 hodin. Cena by se měla pohybovat od 85 do 90 korun za kilo „Letos ryby výjimečně nepocházejí jako jindy z městského Drahotínského rybníka, protože jsme ho kvůli nedostatku vody způsobené dlouhodobým suchem nenechali na podzim vylovit. Nakoupili jsme proto ze soukromého rybářství ve Lnářích zhruba tři tuny ryb, tedy přibližně takové množství, jaké jsme prodali v minulých letech,“ uvedl Havelka.

Vánoční stromky už pocházejí z městských lesů, jedná se o smrk ztepilý a smrk stříbrný. Standartní stromeček vyjde návštěvníka na 250 korun, výběrový o stovku více. Jejich počet je však omezený a to na 600 kusů, v prodeji budou od této soboty do středy 16. prosince, nebo do vyprodání zásob.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kapr, vánoční strom, prodej, Košinář, Plzeň, Správa veřejného statku, ryby, vánoční stromek, rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také letos mohou lidé pod Košinářem zakoupit kapra a vánoční stromek  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.