Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policii se přihlásil svědek, měsíc hledaného seniora ze Šumavy prý viděl v půlce října v Budějovicích

Nastane zvrat ve vyšetřování případu? Už měsíc trvá pátrání po devětaosmdesátiletém seniorovi, který odešel poslední zářijový den ze své chalupy na Klatovsku. Od té doby po něm kromě policie pátrají také stovky dobrovolníků. Poslední informace o jeho pohybu je z poloviny října, kdy byl Zdeněk Hnízdo podle policie viděn jedním svědkem v Českých Budějovicích u obchodního centra Igy. Muž trpí Alzheimerovou chorobou.

Kdo je Zdeněk Hnízdo?
Narodil se 8. ledna 1931 v Záhubech na Jičínsku, za války vydával se spolužáky protinacistický časopis. Se svým bratrem ukrývali ve stodole zbraně a munici odcizené nacistům. Od 50. let sloužil u Vnitřní stráže ministerstva vnitra v útvaru na ochranu uranových dolů. V Příbrami se vypracoval na zástupce velitele útvaru uranových dolů. V roce 1968 zde odmítl ubytovat sovětskou armádu, čímž dal najevo svůj nesouhlas se vstupem vojsk Varšavské smlouvy. Z armády byl vyhozen a až do důchodu pracoval jako horník v uranových dolech. 

Pátrání po devětaosmdesátiletém Zdeňku Hnízdovi trvá už měsíc. Senior odešel poslední zářijový den ze své chalupy na Klatovsku. Od té doby proběhlo několik pátracích akcí, všechny ale byly bohužel neúspěšné.

Podle posledních informací se měl muž, který trpí Alzheimerovou chorobou, pohybovat v polovině října v Českých Budějovicích v blízkosti obchodního centra IGY. 

Informaci o možném pobytu pana Hnízda v Českých Budějovicích obdržela dnes od jeho rodiny také Veronika Sedláčková, která na Facebooku založila skupinu s názvem Hledá se "děda" Zdeněk Hnízdo, jež má aktuálně 710 členů. Minulou neděli organizovala na Šumavě velkou pátrací akci po pohřešovaném, do které se zapojilo přes 100 dobrovolníků, včetně profesionálů.   

„Je jen škoda, že přesto, že tato informace vyšla najevo až dnes, je už staršího data. Ale alespoň víme, že pan Hnízdo může být opravdu kdekoliv. Proto vidím smysl celé facebookové skupiny o šíření této informace. A určitě budeme rádi, pokud se připojí i další lidé z Českých Budějovic a okolí,“ říká Veronika Sedláčková. Ke svědkovi se bohužel informace, že je pan hledaný dostala až teď. A ihned o tom informoval PČR.

Dodala, že pohřešovaný u sebe neměl žádné doklady a proto jeho totožnost nemusela být hned známá. Nelze proto ani vyloučit možnost, že se nachází v nějakém zdravotnickém zařízení na jihu Čech.

Zdeněk Hnízdo je zhruba 180 centimetrů vysoký, hubené postavy. Má krátké šedivé vlasy a čelní pleší, šedomodré oči a neoholené strniště. Jaké má na sobě oblečení není v tuto chvíli známo.

„Kdo by měl poznatky k jeho pobytu, kontaktujte kteréhokoli policistu, obvodní oddělení Policie České republiky nebo nás informujte na lince tísňového volání 158,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky pátrací akce, ztracený senior, policie, pohřešovaný muž, Plzeňský, pátrání na Šumavě, České Budějovice, Šumava, okres Klatovy, Veronika Sedláčková, Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky, Sovětská armáda, okres Jičín, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policii se přihlásil svědek, měsíc hledaného seniora ze Šumavy prý viděl v půlce října v Budějovicích  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.