Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chodník i ulici zasypaly sutiny z římsy, která se nad ránem utrhla z domu v Husově ulici

, aktualizováno 19. října 2020, 17:03

S obrovským rachotem se dnes nad ránem v Husově ulici v Plzni utrhla asi 15 metrů dlouhá podkrovní římsa. Sutiny doslova zasypaly chodník a dopadly i na ulici. Místo na několik minut zahalila oblaka prachu. Jen díky tomu, že se událost stala po čtvrté hodině ranní, nebyl nikdo na chodníku. Není hlášeno žádné zranění chodců.

„Pád trosek poškodil sloup veřejného osvětlení. O tom, že by byl někdo zraněn nemáme informace. Budovu užívá Lékařská fakulta Univerzity Karlovy. My jsme provedli průzkum místa a objektu a úklid komunikace smykovým nakladačem. Statik rozhodl o uzavření budovy a z bezpečnostních důvodů i části Husovy ul. od Kardinála Berana po Klatovskou,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Dnes krátce po půl čtvrté ráno došlo z dosud přesně nezjištěných příčin v Husově ulici v Plzni k odlomení a pádu části zdiva římsy domu na veřejnou komunikaci. Naštěstí nedošlo ke zranění osob. Od padající suti byla poškozena dvě zaparkovaná vozidla. Ulice Husova byla uzavřena pro dopravu i pěší provoz. Na místě zasahovaly složky IZS. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a případem se zabývají," informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová. S největší pravděpodobností bude příčinou pádu podkrovní římsy podmáčené zdivo. 

Hasiči uklidili během dne uklidili vozovku a prošli budovu se statikem a se správcem. Zkontrolovali, jestli tam nehrozí zřícení dalších částí. Chodník na levé straně Husovy ulice ve směru od divadla a silnici uzavřeli a ohradili páskou. Jeho úklid musí zajistit majitel budovy, v níž sídlí děkanát Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. V objektu jsou pouze kanceláře univerzity. Silnice v místě havárie bude uzavřená v obou směrech i v úterý. Chodci se mohou pohybovat jen po chodníku na protější straně u pobočky České národní banky. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky pád římsy, zřícená římsa, sutiny na chodníku, chodník, římsa, Plzeň, Univerzita Karlova, Česká národní banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodník i ulici zasypaly sutiny z římsy, která se nad ránem utrhla z domu v Husově ulici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.