Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Klienti plzeňského fitka vzkázali Prymulovi, co si myslí o uzavření fitness center na 14 dní

Zcela jasný a výstižný vzkaz adresovali prostřednictvím sociální sítě novému ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi klienti Fitness Thor Plzeň. Na plachtu napsali stručně co si myslí o ministrovi v reakci na aktuální vládní opatření, které minimálně na 14 dní uzavřelo mimo jiné také fitness centra. K podobné protestní akci se připojila i další plzeňská fitka.

„Že prý... "Nebudeme zavádět plošná opatření, nebudeme znova zavírat podniky. Upřímnou soustrast všem provozovatelům fitness v celé zemi a také všem závodníkům, kteří se usilovně připravovali na závody. Uvidíme, zda to za 14 dní otevřou,“ stálo pod fotografií se vzkazem pro ministra zdravotnictví. Plachtu drželo v rukou několik klientů Fitness Thor Plzeň a protestní akci doplnili ještě vztyčeným prostředníčkem.  

„Téměř 12 hodin se nám dařilo sdílet zprávu o nesouhlasu s uzavíráním podniků, než byl příspěvek smazán. Dosah 67 616 lidí a přes tisíc sdílení,“ komentovalo akci vedení aktuálně asi nejznámějšího fitness centra v republice.  

"Nápad vznikl že vzájemné konverzace s provozními, že umožníme všem fanouškům na protest provoz do 23:59... a před uzavřením se vyfotí. Naše společnost provozuje v Plzni pět fitness, takže pojmeme značnou část klientely. Takže nakonec došlo k hromadným fotkám na pobočkách Fitness Thor, Fitness Hulk, Wolverine Gym," uvedl majitel sítě fitness, který si nepřál být jmenován. 

"Opět mám uzavřené všechny podniky jako na jaře. Z toho usuzuji, že fitness a sport obecně jsou epicentry šíření koronaviru a rád bych k tomu získal podklady! Těm co obecně na sítích šíří myšlenky ve smyslu, "aby se fitnessaci neposrali"... tak já vám to vysvětlím jako dětem... já přímo zaměstnávám něco přes 30 lidí a dalších téměř 30 lidí finančně těží z provozu těchto podniků... o nás nejde, jsme stabilní firma a máme rezervy, ale nevím kdo bude dávat peníze těm 60 lidem místo nás," říká majitel sítě fitness.

"Každopádně jsou to peníze, které vám tito lidé nepřinesou do obchodu, kavárny, kadeřnictví, restaurace... a zde vzniká ten celý problém, kteří někteří "voliči" nevidí a zasahuje další obory. Přijde bankrot podniků napříč celou ekonomikou, nezaměstnanost, exekuce, kriminalita, drogy. Že Covid existuje je jasné, že si s ním organizmus tří procent populace nedokáže poradit tak, jako s jinými respiračními onemocněními je také jasné. Ale jak chce někdo vyvážit zaváděná likvidační opatření, která mají chránit před jednou nemocí proti počtu sebevražd, úmrtí na jiné neléčené nemoci, úmrtí kvůli odloženým operacím, kvůli zanedbané prevenci nemluvě o depresích lidí z trvalého napětí obecně. Nemoci tu s námi jsou a budou a vždy se na ně bude umírat. Musíme se s tím naučit žít a ne se jen dvakrát za rok schovat!"

"Takže spolu s našimi fans posílám fakáče celé vládě, krizovému štábu a panu ministrovi, který před pár měsíci chtěl promořovat. Ono totiž pod hrozbou vězení za porušení zákona v nouzovém stavu s tím víc dělat ani nejde. Těm co nás stihli ještě ráno udat na policii se směji," doddal k protestu majitel plzeňské sítě fitness.

Ztráty fitness center za 14 dní uzavření mohou dosáhnout v České republice 285 milionů korun, přičemž své finanční rezervy provozovatelé vyčerpali už při první vlně epidemie. Po ní musela činnost ukončit zhruba desetina provozů. I bez zásadních restrikcí se většině fitness center po uvolnění proti předchozím letům výrazně snížila návštěvnost. Zástupci fitness center začínají jednat o cílené pomoci od státu.

V Česku je 1250 fitness center. Na každý provoz i osobního trenéra jsou navázány další pracovní pozice. U 250 provozovatelů fitness center a 191 osobních trenérů je to 5035 pracovních míst. Vhodnou podporou od státu by byl podle provozovatelů fitness center i příspěvek na nájemné, zrušení třetí a čtvrté vlny elektronické evidence tržeb či daňové prázdniny. Hospodářská komora oznámila, že v pondělí na tiskové konferenci představí návrh pomoci pro odvětví, která vláda novými opatřeními zavřela nebo výrazně omezila jejich provoz.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook / Fitness Thor Plzeň

Štítky fitness, protest, uzavření fitness center, vzkaz pro Prymulu, Roman Prymula, Plzeň, nemoc, Česko, Hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klienti plzeňského fitka vzkázali Prymulovi, co si myslí o uzavření fitness center na 14 dní  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.