Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zoo Plzeň má nový pavilon s čínskými prvky, uvnitř je k vidění asijská fauna i flóra

Nový pavilon s tradičními čínskými prvky vyrostl v severovýchodní části plzeňské Zoo a BZ na hranici s lochotínským amfiteátrem. Objekt vznikl za šest měsíců od jara 2020 na půdorysu altánku z první třetiny 20. století a je dominantou zoologické zahrady. K vidění bude v altánu asijská fauna i flóra.

„Celá akce stála 12 milionů korun a přináší mimo jiné bezbariérový přístup. V budově naleznou návštěvníci expozici unikátních ještěrů krokodýlovců čínských, kteří jsou v plzeňské zoo k vidění poprvé, dosud žili v zázemí podzemní expozice,“ uvedl mluvčí zoo Martin Vobruba.

Nechybějí ani rybky. Závojnatky budou rovněž k vidění v devíti obrovských keramických vázách získaných přímo z Číny, na které si kvůli proclení budou muset návštěvníci ještě několik týdnů počkat.  Ovšem bohaté botanické výsadby a ukázky orientálních rostlin a dekorací jsou již na svých místech. V altánu už jsou menší keramické nádoby s rybami, které dokumentují orientální zvyk, pozorovat chované rybky z vrchu.

Altán je další fází realizace Asijské zahrady, jejíž budování odstartovala v roce 2004 japonská zahrada Showa-en architekta Eishina Harady.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Misíková/ZOO Plzeň

Štítky zoo Plzeň, asijský pavilon, asijská fauna, krokodýl čínský, zlaté rybky, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, květena, pavilon, altán, Martin Vobruba, zoologická zahrada, amfiteátr, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Plzeň má nový pavilon s čínskými prvky, uvnitř je k vidění asijská fauna i flóra  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.