Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Německá turistka se poblíž Ostrého na Šumavě zřítila ze skály, zasahují čeští záchranáři

, aktualizováno 22. září 2020, 16:30

K záchranné akci do nepřístupného terénu vyrazili dnes hasiči společně se záchranáři. Nedaleko od Ostrého na Šumavě se zranila pětapadesátiletá německá turistka při pádu ze skály.

Nehoda se stala asi dva kilometry od Ostrého a kilometr od Bílé střeže v těsné blízkosti od státní hranice se SRN. „Na místo nebylo možné zajet s naší technikou, postupovali jsme proto pěšky. Na místo mířil i vrtulník s hasičem - leteckým záchranářem,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Turistka měla spadnout ze skály na Velkém Kokrháči asi ze čtyřmetrové výšky. „Kromě vyvrtnutého kotníku a několika odřenin nemá osoba jiné viditelné zranění,“ konstatoval mluvčí hasičů. Od skály pak zraněnou ženu transportovali na nosítkách jeden kilometr těžkým terénem k cisterně, která cizinku odvezla k vrtulníku záchranářů. 

„Cizinku záchranáři pod skálou ošetřili, při pádu utrpěla zranění dolní končetiny. Letecká záchranná služba je ještě stále na místě. Předpokládám, že žena bude transportována do nemocnice v SRN. Zatím však není potvrzeno, jakým způsobem. S ohledem na zdravotní stav a mechanizmus pádu je možné, že ji přepraví vrtulník,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky zraněná turistka, pád ze skály, záchranáři, letecká záchranná služba, skála, Ostrý, Šumava, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Německá turistka se poblíž Ostrého na Šumavě zřítila ze skály, zasahují čeští záchranáři  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.