Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Nemocnice chtějí na odměny pro zdravotníky desítky až stovky milionů korun

O dotace desítek až stovek milionů korun žádají nemocnice na odměny pro své zaměstnance, kteří pracovali na jaře v době pandemie koronaviru. Vyplynulo to z ankety mezi zástupci nemocnic. Ze státního rozpočtu bylo na odměny vyhrazeno 11,2 miliardy korun a ministerstvo zdravotnictví přijímá žádosti o ně do soboty. Zdravotníci v nemocnicích akutní a lůžkové péče mají podle vlády dostat za období od března do května 75 tisíc korun, pokud mají celý úvazek. Ostatním pracovníkům náleží odměna 30 tisíc korun.

Nemocnice Plzeňského kraje, která zastřešuje krajské nemocnice, požádala podle mluvčího Jiřího Kokošky o více než 100 milionů. „Po odečtení povinných odvodů si částku rozdělí zhruba 1900 zaměstnanců všech šesti krajských nemocnic," řekl. Fakultní nemocnice Plzeň odeslala na ministerstvo žádost o příspěvek na odměny pro téměř 5000 pracovníků ve výši přes 332 milionů. „Částka je včetně odvodů zaměstnavatele," uvedla na dotaz mluvčí Gabriela Levorová.

O 114 milionů žádá Karlovarská krajská nemocnice, kam spadá nemocnice v Karlových Varech a Chebu. Podle mluvčího Vladislava Podrackého má být odměněno 1922 zaměstnanců.

Například Krajská zdravotní, která v Ústeckém kraji spravuje pět nemocnic, žádá o maximální dotaci, která pro ni byla na odměny určena, a to zhruba 524 milionů. Zástupci společnosti to uvedli v tiskové zprávě.  O podobnou částku požádal Jihomoravský kraj jako zřizovatel devíti nemocnic a záchranné služby. Z toho 400 milionů je pro nemocnice a peníze mají být pro zhruba 5500 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, nemocnice, odměny, Plzeň, Plzeňský kraj, pandemie covidu-19, Fakultní nemocnice Plzeň, Karlovarská krajská nemocnice, Krajská zdravotní, Karlovy Vary, zdravotnický pracovník, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice chtějí na odměny pro zdravotníky desítky až stovky milionů korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.