Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Větší bezpečnost pro chodce i motoristy, díky rekonstrukci zde konečně vznikly i chodníky

Chyběly zde chodníky a lidé tak často riskovali, když museli chodit po už tak rozbité silnici. Nyní se Dlážděná ulice v Radobyčicích změnila k nepoznání. Nově zde přibyly nejen stezky pro pěší ale také kruhový objezd.

Celkové náklady se vyšplhaly na 44 miliónů korun. Celkem zde došlo ke zvýšení bezpečnosti, a to zejména pro chodce.

„Kompletní rekonstrukce Dlážděné ulice byla nutná především z důvodu velmi špatného stavu vozovky a doprovodných sítí po realizaci kanalizace a vodovodu. Díky ní se zvýší nejen bezpečnost motoristů, což zajistí nová okružní křižovatka, ale vyřešily se i chybějící chodníky pro pěší,“ popisuje technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Nově zde také nechalo město vybudovat takzvané zastávkové zálivy pro autobusové linky. Stavba trvalo od loňského března. Celkové náklady jsou 44 miliónů korun.

Rekonstrukce zahrnovala úpravu silnice od křižovatky Do Štěnovic x U Pole až na okraj zastávky ve směru k Tyršovu mostu.  „Součástí bylo i prodloužení stávajících kanalizačních řadů, přeložky a doplnění vodovodních řadů, doplnění veřejného osvětlení. S tím souviselo nutné přeložení slaboproudých rozvodů a rozvodů středotlakého plynovodu,“ doplnil Pavel Grisník, vedoucí magistrátního odboru investic, jenž stavbu realizoval.

„Vybudovali jsme zde zcela chybějící infrastrukturu pro pěší a také novou okružní křižovatkou pro motoristy. V minulosti na místě dnešní Dlážděné pravděpodobně vedla cesta, která spojovala Litice se Starým Plzencem. K Plzni byly Radobyčice připojeny poprvé v roce 1949, v roce 1954 zde byl ustanoven samostatný Obvodní národní výbor Plzeň-Radobyčice, ale v roce 1964 byly vyčleněny a k Plzni se navrátily opět až v roce 1976. Dnes toto území spadá pod Městský obvod Plzeň 3“ připomněl primátor Plzně Martin Baxa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky Radobyčice, doprava, rekonstrukce, investice, Plzeň, bezpečnost, chodník, kruhový objezd, Pavel Šindelář, Martin Baxa, Štěnovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větší bezpečnost pro chodce i motoristy, díky rekonstrukci zde konečně vznikly i chodníky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.