Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové pro příští dny varují před vlnou veder i před nebezpečím vzniku požárů

Velká vedra a rizika požárů hrozí v příštích dnech na většině území naší republiky, včetně Plzeňského kraje. V úterý odpoledne budou teploty v ČR přesahovat 31 stupňů Celsia. Kvůli horku a suchu bude v severozápadní polovině Čech hrozit nebezpečí vzniku požárů, varoval  Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V Praze proto bude platit zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech. Výraznější srážky, které by nebezpečí požáru zmírnily, meteorologové na severozápadě a západě Čech neočekávají minimálně do konce týdne.

Varování meteorologů před vysokými teplotami platí pro úterní odpoledne pro celé Čechy s výjimkou Karlovarského kraje a také pro jižní a střední Moravu. "Výjimečně mohou teploty překročit i 34 stupňů Celsia, zejména ve středních Čechách," varují meteorologové. Lidem doporučují dodržovat v horku pitný režim a omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách.

Vzhledem k teplému počasí s minimem srážek bude od úterního rána hrozit nebezpečí vzniku požárů. K jejich rychlému šíření by mohlo přispět větrné počasí. Varování meteorologů před rizikem požárů se týká středních Čech, včetně Prahy, Libereckého, Ústeckého, Karlovarského a Plzeňského kraje.

Varování před požáry bude v platnosti do odvolání. "Významnější srážky, které by nebezpečí zmírnily, na severozápadě a západě Čech neočekáváme minimálně do konce týdne," uvádí ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSPK

Štítky požáry, nebezpečí požárů, vedro, počasí, Plzeňský, požár, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Praha, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Středočeský kraj, Střední Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové pro příští dny varují před vlnou veder i před nebezpečím vzniku požárů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.