Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchrana plzeňského kačera s hlavou prostřelenou šípem zaujala i zahraniční média

Případ nebohého plzeňského kačera, který tři měsíce přežíval na řece Radbuze s prostřelenou hlavou, ze které mu po celou dobu třela střela z kuše, zaujal i zahraniční média. O záchranné akci, která měla šťastný konec, podrobně informoval například britský Evening Standard, převzala jen následně i další anglicky píšící média a psalo se o něm i na Slovensku.

„Vždy jsem si myslel, že tak přecitlivělý národ a poblázněná média máme jen my v ČR. O to více jsem pak byl překvapen, když tiskovou zprávu a fotografie o odchytu samce kachny divoké s prostřeleným krkem šípem z kuše po mně chtěla media z Anglie a Slovenska. To, že mi hned druhý den bude psát April Roach z anglických médií a že i v Londýně se bude náš kačer řešit, jsem opravdu nečekal,“ komentoval případ šéf plzeňské záchranné stanice živočichů Karel Makoň.

„Na jednu stranu si onoho zájmu zahraničních medií vážím a jsem samozřejmě rád, že se o našem spolku, lidech i práci dozví i čtenáři mimo ČR, ale na stranu druhou máme za sebou mnohem zásadnější výsledky a případy, které však bohužel pozornosti světa unikly,“ dodal Karel Makoň. Náš web Plzeňská Drbna samozřejmě práci plzeňské záchranné stanice živočichů velmi pečlivě sleduje a přinášíme reportáže o jeho záslužné činnosti.

Zachráněný kačer po odstranění šípu z hlavy vesele dál žije na řece Radbuze. O celé akci jsme podrobně informovali zde.   

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DESOP

Štítky Záchrana kačera, šíp v hlavě, britská média, záchranná stanice živočichů, Slovensko, Radbuza, London Evening Standard, Česko, Anglie, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchrana plzeňského kačera s hlavou prostřelenou šípem zaujala i zahraniční média  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.