Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V nově zrekonstruovaném domažlickém pivovaru se už opět vaří i čepuje místní pivo

Pivo už se vesele čepuje i pro veřejnost v multifunkčním Kulturním centru Pivovar Domažlice. Pivovar prošel náročnou rekonstrukcí a po čtvrt století se v něm zase začalo vařit pivo.  Zrekonstruovanému areálu historického domažlického pivovaru dnes při slavnostním otevření požehnal biskup plzeňský Tomáš Holub.

„Ve zrekonstruované historické budově sladovny z konce 19. století se nachází galerie Hvozd s prosklenými lávkami, komunitní centrum, tanečním sál, klub, knihovna se vzdělávacím centrem, minipivovar s pivnicí a restaurací, v podkroví bude od příštího roku zpřístupněna expozice „Pozor hranice! Historie hrou“. V suterénu je ještě místo pro pivovarnickou expozici, která vznikne příští rok. V ní budou mít návštěvníci možnost sledovat za prosklenou stěnou celou technologii výroby piva,“ uvedl mluvčí města Josef Babor.

Budova pivovaru z roku 1720 je památkově chráněná a její několikaletá přestavba vyšla na 133 milionů korun. Vedle pivovaru tam sídlí i multifunkční kulturní centrum. Tradice vaření piva ve městě sahá až do roku 1341.

V minipivovaru, který je součástí KC Pivovar, už zraje Domažlická 10°, 11° Čerchov a Domažlická 12°. Na mnohasetletou tradici vaření piva v Domažlicích teď navazují sládci Jana Müllerová, David Bierhanzl a Bohuslav Hlavsa.

Kulturní centrum Pivovar se veřejnosti poprvé otevře v pátek 24. července, kdy si zájemci od 10 do 17 hodin mohou prohlédnout vnitřní prostory zrekonstruovaného areálu včetně zázemí minipivovaru nebo prostory knihovny. Ta se ke standardnímu provozu vrátí od 3. srpna, od kdy ji budou moci opět navštěvovat čtenáři. Pivnice své první hosty přivítá ve standardním režimu už v pondělí 27. července. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Babor

Štítky Kulturní centrum Pivovar Domažlice, pivovar, rekonstrukce, otevření, pivo, vaření piva, kulturní dům, Tomáš Holub, Domažlice, minipivovar, knihovna, Hvozd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nově zrekonstruovaném domažlickém pivovaru se už opět vaří i čepuje místní pivo  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.