Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na potřetí už to určitě vyjde! Julinka zachráněná z nitra hrobu se zase stěhovala

Až na potřetí se podařilo najít domov pro nešťastnou kočičku, kterou začátkem června vysvobodili hasiči z nitra jednoho hrobu na hřbitově v Horažďovicích. Jak se dovnitř dostala je dodnes záhadou, naštěstí tehdy lidé na hřbitově uslyšeli její zoufalé mňoukání a přivolali pomoc. Tím ovšem její smutný příběh nekončil.

Vyhublé, vystresované, ale hodně mazlivé zachráněné kočičky se nejprve ujal starosta Horažďovic, který jí poskytl dočasné útočiště. Sám si ji ponechat nemohl, protože u něj žije ještě další kočka s koťaty a pes, kterého se navíc zachráněná číča bála. Město poskytlo kočce potřebnou veterinární péči. Do hledání nového domova se aktivně zapojily různé spolky pomáhající nalezeným, ztraceným a týraným zvířatům.

Mezitím město našlo pro kočku rodinu, která už měla kocourka. Ale ani tam se číča bohužel na dlouho nezabydlela. Začala se totiž chovat příliš dominantně a odmítla pouštět do domu kocourka, se kterým se také nekamarádila.

„Oslovili proto náš spolek Nalezenci Šumaváci s žádostí o pomoc. My už jsme dříve měli jednu paní, která o kočičku projevila zájem. Zeptala jsem se jí, jestli má stále zájem. Paní žádnou jinou kočičku zatím neměla a ráda se jí proto ujala. Nechali jsme ji předtím ještě vykastrovat na veterině v Sušici a následně ji odvezli paní do Dehtína u Klatov,“ popsala kočičí anabázi Ivana Jensen ze spolku Nalezenci Šumaváci.

Paní má dům se zahradou a nemá žádné jiné kočky. Předchozí pečovatelé kočku pojmenovali Julinka a nová majitelka jí toto jméno ponechala. V nové domácnosti se Julinka okamžitě zabydlela, pustila se do jídla, vypadá spokojeně a určitě ji teď čeká krásný život, plná mistička a spousta mazlení a hlazení. A na nedobrovolný pobyt uvnitř hrobu už zcela jistě zapomněla.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Ivana Jensen

Štítky záchrana kočky, hasiči v akci, hřbitov, záchrana zvířete, útulek, nový domov, kočka, Horažďovice, Ivan Jensen, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na potřetí už to určitě vyjde! Julinka zachráněná z nitra hrobu se zase stěhovala  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.