Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pro kočičku zachráněnou z nitra hrobu se už podařilo najít nový domov

Víkendový příběh černobílé kočičky, kterou v sobotu vysvobodili hasiči z nitra jednoho hrobu na hřbitově v Horažďovicích chytil za srdce mnoho lidí. Život se kočičce zoufale mňoukající o pomoc podařilo zachránit. Další dobrou zprávou je, že pro tohoto nalezence se už podařilo najít nový domov.

Kočička se údajně u hřbitova pohybovala několik dní, ale jak dlouho byla uvnitř hrobu, se s určitostí neví. Je hodně vyhublá a vystresovaná. Pokud by si jejího mňoukání nevšimli návštěvníci hřbitova, čekala by ji pozvolná, nepěkná smrt.

Zachráněná kočička je hodně mazlivá a moc vděčná za každé pohlazení. Dočasně našla útočiště u starosty města, kde ale nemohla zůstat, protože tam žije další kočka a pes, kterého se číča bála. Novou rodinu pro kočičku začalo hledat nejen město, ale připojil se také spolek Nalezenci Šumavánci, který pomáhá nalezeným, ztraceným a týraným zvířatům. A ozvaly se s podporou i další podobně zaměřené spolky.

„Měli jsme pro kočičku připravenou dočasnou péči, už jsem pro ni jela s přepravkou, ale právě před chvílí jsem mluvila s horažďovickým panem starostou. Řekl mi, že se už podařilo pro kočičku najít nový domov. Město pro ni poskytne i potřebnou veterinární péči, protože na tom zdravotně nebyla úplně nejlépe. Jsme moc rádi za bleskovou pomoc,“ uvedla dnes Ivana Jensen ze spolku Nalezenci Šumavánci.

Případ má tedy šťastný konec. A jak to v sobotu vlastně vůbec všechno začalo? Svědci ráno informovali, že z nitra jednoho hrobu na hřbitově v Horažďovicích se ozývá žalostné mňoukání. Tato zpráva okamžitě spustila neobvyklou záchrannou akci.

„Po dohodě s policií se podařilo spojit s majiteli hrobu. Na základě jejich souhlasu jsme odkryli desku hrobu a uvnitř nalezli živou kočku. Jak se tam dostala s určitostí nevíme,“ informoval bezprostředně po úspěšné záchranné akci krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky záchrana kočky, hasiči v akci, hřbitov, záchrana zvířete, domov, Horažďovice, kočka, Ivan Jensen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro kočičku zachráněnou z nitra hrobu se už podařilo najít nový domov  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.