Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zachráněný labutí samec s amputovaným křídlem už hrdě vodí svoje mláďata

Labuťák s amputovaným křídlem, o které přišel v důsledku napadení volně pobíhajícím psem, úspěšně pečuje i přes tento hendikep o svoji rodinku. Ve společnosti partnerky hrdě vodí vylíhnutá mláďata na Voleském rybníku u Mariánské Týnice na severním Plzeňsku.

Pes zlomil labuťákovi křídlo, když se snažil bránit hnízdo s partnerkou sedící na vejcích. Naštěstí včas zasáhli zvířecí záchranáři a podařilo se jim zraněného samce bleskově odchytit, v rekordně krátké době odvézt na operaci k veterináři, křídlo amputovat a ptáka zase vrátit na hnízdo. O celé záchranné akci jsme před nedávnem informovali zde . 

„Labutí rodinku pravidelně kontrolují manželé Segečovi, kteří provozují Záchrannou stanici živočichů Kožlany. Podle informací Jirky Segeče pár labutí aktuálně vodí šest malých mláďat a samec se tváří, jako by měl obě křídla. Kontroly jim prý labutí rodinka moc neusnadňuje a neustálým přecházením z jedné vodní plochy na druhou poměrně dosti riskuje další konflikt,“ uvedl šéf záchranné stanice živočichů Karel Makoň.

Nezbývá než doufat, že statečný labuťák se o svoji rodinku bude vzorně starat i nadále a případně i odrazí útok každého dalšího útočníka, který by si na labutě chtěl něco zkusit.  

Ohodnoť článek

Foto DESOP

Štítky DESOP, labuť, Karel Makoň, útok psa, amputace křídla, záchranná stanice živočichů, mláďata, Plzeňský kraj, Mariánská Týnice, Kožlany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zachráněný labutí samec s amputovaným křídlem už hrdě vodí svoje mláďata  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.