Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Od čtvrtka nepřibyl v kraji žádný pacient s diagnózou covid-19

Za posledních 24 hodin nepřibyl v kraji ani jeden případ nákazy koronavirem. Dva negativní testy potvrdily vyléčení u 542 lidí. Což je přes 80% pacientů u který se nákaza potvrdila. Dosud hygienici v kraji testovali 11 604 lidí. Do karantény jich putovalo 2490. Dosud v kraji nákaze podlehlo 16 lidí.

Epidemie nejvíce zasáhla Domažlicko, kde je 352 potvrzených případů. 297 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 91 potvrzených případů a 74 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 79 případů a 73 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 38 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 47 nakažených a 31 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 22 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů, kteří jsou již všichni vyléčeni.

V celém Česku je od počátku pandemie ke středečnímu večeru evidováno 8 770 případů nákazy, z toho 6 019 vyléčených. V souvislosti s nemocí zemřelo dosud 312 lidí. Ministerstvo zdravotnictví dnes uvádí potvrzenou nákazu koronavirem u 660 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Na 100.000 obyvatel připadá v přepočtu 113 nemocných, což je třetí nejvyšší počet mezi 14 kraji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pacient, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Domažlice, okres Klatovy, okres Tachov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od čtvrtka nepřibyl v kraji žádný pacient s diagnózou covid-19  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.