Inspekce našla v oblíbené hospodě mrtvé hlodavce, plísně a špínu

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

S dlouhým seznamem prohřešků odešla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) z restaurace Flora v Brožíkově ulici v Plzni. V době obědů tam bývá poměrně nával, málokoho by ale napadlo, že v kuchyni bude takový svinčík.

„Výskyt mrtvých hlodavců, provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců, výskyt plísní v chladících zařízení, výrazně zanedbaný úklid, znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní, nečistoty na podlaze, silné znečištěná chladící zařízení, poškození stěn, poškození podlah, riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor, zápach na provozovně,“ takový je seznam zjištění inspektorů.

SZPI informovala, že vydala zákaz užívání prostoru kuchyně. U barového pultu mohl provoz fungovat dál bez omezení. Po jednom dni už zákaz padl a vše by tedy mělo být v pořádku.

Ve skladu jednoho z nejznámějších plzeňských hotelů našli inspektoři špínu a myší trus

Myší trus a nečistoty na stropě, stěnách i na podlaze. Takový pohled se naskytl inspektorům ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při kontrole ve slavném plzeňském hotelu Continental, který stojí jen pár desítek metrů od náměstí...

O zásazích inspektorů jsme na Plzeňské Drbně psali několikrát. V jednom případě se pozornost SZPI upnula na slavný hotel Continental, kde ve skladu potravin našla myší trus a nečistoty na podlaze i na stěnách.

Dvakrát dokonce odhalily testy salmonelu v mase, kterou prodával řetězec Tesco v Tachově. V prvním případě šlo o kuřecí maso z Ukrajiny, ve druhém o mleté maso z Polska. Mražené pizzy s porcí plísně navíc měl i Kaufland v Plzni.

Nevyhovující potraviny, obchody a restaurace zveřejňuje SZPI na webu Potraviny na pranýři. Tam mohou lidé podávat i podněty ke kontrole. Musí ovšem uvést název výrobku, kdy a kde byl koupen, číslo šarže nebo datum minimální trvanlivosti. K formuláři lze přiložit také fotografie.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky SZPI, inspekce, potravinářská inspekce, restaurace, uzavřená restaurace, mrtvý hlodavec, nečistoty v kuchyni

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.