Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Šumavě už můžete od prvního máje navštívit výběhy s vlky, rysy i jeleny

Návštěvníci Šumavy mohou již od svátečního prodlouženého víkendu pozorovat ve výbězích vlky, rysy nebo jeleny. Během května a června se pak postupně otevřou všechna informační a turistická centra. Dodržovat se budou i nadále protikoronavirová bezpečnostní opatření.

„Již od prvního máje znovu otevřeme v Návštěvnickém centru Srní výběh s vlky i s veškerým zázemím. Možnost navštívit výběh s rysy a pozorovat jeleny z nové vyhlídky nabídne také Návštěvnické centrum Kvilda. Provoz všech výběhů včetně sociálních zařízení a parkovišť zajišťujeme každý den od 8:30 do 16:00 hodin,” vypočítává chystané změny ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený.

Budovy šumavských návštěvnických center a informačních středisek, do jejichž interiérů se musí nainstalovat ochranné plexisklové zábrany, se budou otevírat postupně v průběhu května a června. Kromě toho pro návštěvníky již běží registrace na splouvání Vltavy. Pokud to stav vody v řece dovolí, první splutí bude možné 1. června.

Od poloviny května spustí správa šumavského národního parku i registrační systém programu pro dobrodružné výpravy do nejodlehlejších šumavských koutů - Průvodci divočinou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NP Šumava

Štítky NP Šumava, infocentra, výběhy se zvěří, koronavirus, turistický ruch, parkoviště, rys, jelen, Šumava, Svátek práce, Pavel Hubený, Správa Národního parku Šumava, Srní, Kvilda, Vltava, Národní park Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě už můžete od prvního máje navštívit výběhy s vlky, rysy i jeleny  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.