Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Nakradené společenské oblečení schovala dvojice zlodějů na strom, teď dostanou vězeňský stejnokroj

Policisté dopadli dva zloděje, kteří se vloupali do kufru zaparkovaného auta a odnesli si z něj saka, kabáty a šaty. Lup schovali na strom, aby se pro něj později vrátili. Kromě vozidla se pokusili vykrást ještě sklep jednoho bytového domu. Vyrušil je ale jeden z nájemníků a lapkové se tak dali na útěk. Před domem na ně už čekali policisté. Oba chmatáci už jsou ve vazbě a hrozí jim až tříleté vězení.

„Podle dosud zjištěných skutečností se obvinění muži ve věku sedmatřicet a osmatřicet let vloupali kolem půl čtvrté ráno do zaparkovaného vozidla VW Passat. Ze zavazadlového prostoru poté odcizili společenské oblečení. Jednalo se například o saka, kabáty nebo šaty. Ukradené věci následně schovali na strom, aby se pro ně mohli později vrátit,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

O čtvrt hodiny později vnikli do sklepních prostor jednoho bytového domu v Plzni, odkud si chtěli odnést několik jízdních kol. To se jim ovšem nepodařilo, jelikož byli vyrušeni jedním z nájemníků. Pokusili se tedy z místa utéct. Ale ani to se jim nepodařilo. Před domem na ně už totiž čekali policisté, kteří oba muže zadrželi.

„Obvinění muži nejsou, co se týká majetkové trestné činnosti, žádní nováčci. Oba mají na svědomí několik dalších krádeží, za které jim bylo v letošním roce sděleno podezření. Jednalo se například o krádež v prodejně s drogistickým zbožím, kdy si mladší z obviněných mužů z obchodu odnesl několik parfémů,“ dodala Raindlová s tím, že oba obvinění jsou stíháni vazebně. V případě prokázání viny jim hrozí až tři roky odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky zloději, vykradli auta, vloupání do auta, schovali lup, zadržení zloději

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakradené společenské oblečení schovala dvojice zlodějů na strom, teď dostanou vězeňský stejnokroj  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.