Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Policie obvinila lékaře, který surově zavraždil jednu ženu a druhou napadl a zneužil

Policisté obvinili čtyřicetiletého muže z vraždy a pokusu o vraždu. V prvním případě měl primář jedné z nemocnic Plzeňského kraje surově zavraždit osmadvacetiletou lékařku v Plzni. Poté napadl v Třemošné další ženu, kterou také zbil a pokusil se ji zabít. Muži hrozí výjimečný trest.

Případem se policie zabývá od neděle, nyní zveřejnila bližší informace. Podle vyšetřovatelů došlo ke dvěma vraždám. V jednom případě se jednalo o vraždu ve stádiu pokusu, v druhém případě o dokonanou. „Těch se měl dopustit čtyřicetiletý muž, který v přesně nezjištěnou dobu, nejméně od pátku 18. října 2024 do neděle 20. října 2024, vstoupil do bytu v Plzni, který užívala poškozená osmadvacetiletá žena, s úmyslem ji usmrtit. Zraněním, které jí způsobil, pak přivodil její smrt,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Podle některých médií měl vrah použít sekeru. S obětí muž podle CNN Prima News v minulosti pracoval v plzeňské fakultní nemocnici.

Napadl i další ženu

Po tomto nepochopitelném činu jel na domluvenou schůzku se sedmatřicetiletou ženou. Také na ni zaútočil. Zmlátil ji a svázal. Žena ale naštěstí přežila. Pro agresora si hned přišla zásahovka. Jakmile policisty spatřil, pokusil se o sebevraždu. „Záchranáři na místě zasahovali. U muže bylo nutné zajištění vitálních funkcí a následný transport do nemocnice," uvedla Mária Svobodová z krajské zdravotnické záchranné služby. 

„Vzhledem k závažnosti těchto skutků na místo ihned vyjel výjezd krajských kriminalistů, kteří zjišťovali veškeré informace. Bylo provedeno ohledání místa činu, zajišťovaly se věci důležité pro trestní řízení a probíhaly a dosud probíhají výslechy, stejně tak celá řada dalších procesních úkonů,“ pokračuje Brožová.

Vyšetřovatel předá státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Podle neoficiálních informací, které policie nepotvrdila, je obviněným mužem lékař z Domažlické nemocnice. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu v souběhu se zvlášť závažným zločinem znásilnění,“ dodala Brožová.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky vražda, vražda ve stadiu pokusu, dokonaná vražda, surová vražda, vražda lékařky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila lékaře, který surově zavraždil jednu ženu a druhou napadl a zneužil  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.