Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Policie zadržela vůdce sekty, který nedávno mluvil o hromadné sebevraždě. Obvinila ho z pěti trestných činů

Kázání Lukáše S. na platformě YouTube na nějakou dobu utichne. Policie totiž samozvaného Boha obvinila z pěti trestných činů. Dotyčný muž stojí v čele hnutí Život v srdci a v Plasích na severním Plzeňsku žije s dalšími lidmi v sídle centra Ohnivý drak. Na internetu vyhrožoval policii, útočil na Romy i mluvil o hromadné sebevraždě, jejíž obětí mělo být i malé dítě. V Plasích také došlo k domácímu porodu. Rodička zemřela, dítě je u pěstounů.

„Policisté přijali několik desítek oznámení o protiprávním jednání osoby, která vystupovala prostřednictvím svých videí zveřejněných na veřejně dostupné sociální platformě. Po vyhodnocení veškerých skutečností, informací, zajištěných věcí a videí byl šestačtyřicetiletý muž ze severního Plzeňska zadržen,“ informovala policejní mluvčí Eva Červenková.

Před týdnem tam policie provedla domovní prohlídku. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze spáchání pěti přečinů, a to šíření poplašné zprávy, pomluva, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a podněcování k trestnému činu. Ze strany policejního orgánu bude podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ dodala Červenková.

Dochází jim peníze a vyšetřuje je policie. Lukáš Stančík, vůdce náboženského hnutí Život v srdci, stále vysílá na YouTube. Stěžuje si, že centrum Ohnivý drak v Plasích na severním Plzeňsku je terčem kritiky a nepochopení. Dokonce hovoří o tom, že...

 

Vůdce sekty během víkendu zveřejnil znepokojivé video, kde mluvil o hromadné sebevraždě rodiny, která žije v sídle centra Ohnivý drak. „Možná bude lepší, když rodiče spáchají hromadnou sebevraždu. A vezmou s sebou Leontýnku. Tak jako ji přivedli na svět, tak by ji zase mohli vzít pryč. Tak jako vy, my tady žít nechceme,“ uvedl Lukáš S. na platformě YouTube.

Na internetu vysílal i v době, kdy dvaačtyřicetiletá Linda zkolabovala po domácím porodu. S dítětem byla 12 hodin spojena pupeční šňůrou. Později v nemocnici zemřela, dítě je u pěstounů. Jakmile policie začala případ vyšetřovat, zveřejnil další video, kde vyhrožoval kriminalistům. „Ty zmr*e jeden policajtskej, zvu tě sem, vole. Mám tady boxerky! Uvidíš!“ spílal na internetu.

Dříve na sebe upozornil také svým výlevem na adresu Romů. „Cikáni jsou zku*enci. Ne. Jsou to zmr*i. Tak ať tam vyhoří celej tamten jejich squat včetně malých dětí těch cikánských, vole. Jó! A podpalme to tady celý, protože tady to nemá smysl cokoliv dělat, pokud to nebudeme dělat z lásky, vy zm*di zas*aný,“ rozčiluje se na videu, které je stále veřejně dohledatelné.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Stančík, Jan Luxík

Štítky sekta, náboženské hnutí, domácí porod, Jakub Jahl, Lukáš Stančík, zadržení, obvinění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela vůdce sekty, který nedávno mluvil o hromadné sebevraždě. Obvinila ho z pěti trestných činů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.