Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

VIDEO: Silně opilá žena se usadila v nádražní hale a odmítala odejít

S velmi neústupnou a opilou ženou měli co dočinění plzeňští městští strážníci. Dotyčná seděla ve večerních hodinách v hale hlavního vlakového nádraží a pracovnice ostrahy s ní nemohla hnout. Žena vehementně odmítala místo opustit. Policisté, kteří mají na zrekonstruovaném nádraží novou služební místnost, ji museli vyvést.

Krátce po deváté hodině večerní se na městskou policii obrátila pracovnice ostrahy z plzeňského nádraží, která měla co do činění s podnapilou ženou. Ta se rozhodla, že prostory nádraží prostě neopustí.

„Její neochvějný postoj doprovázelo opakované ujišťování, že „neodejde“. Hlídka po příjezdu důrazně ženu poučila, že v jejím stavu je ve veřejných prostorách nádraží zdržovat se a vstupovat do nich zakázáno. A vypadalo to, že to zabralo, žena skutečně prostor opustila. Jenže to bylo jen na kratičkou chvíli. Vzápětí se vrátila zpět a celý příběh se začal opakovat,“ popisuje mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

„Dopouštíte se přestupku tím, že jste pod vlivem alkoholu na nádraží. Jménem zákona vás vyzývám, abyste opustila toto místo a vyřešíme přestupek venku,“ apelovala policistka na opilou ženu. Dotyčná ale nereagovala a tak museli použít donucovací prostředky a ženu vyvést. „Dechová zkouška následně odhalila 3,07 promile alkoholu. Oznámení o jejím přestupkovém jednání bude předáno příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřela mluvčí.

Problém s opilými jedinci je zejména před nádražím u Paluby Hamburk. Cestující ale obtěžují i žebráci. „Ochranky je tam dost, tak nevím, proč neseberou ty, co chodí a žebrají u lidí o peníze. Mně se to stalo v neděli, přitom tam ochranka byla. Chodil od člověka k člověku a žebral, vedle mě seděl pán s holemi a taky u něj byl, obešel celou halu. A že by se tvářil, že by nic neudělal, to už vůbec, bylo vidět, jak je naštvaný, že mu nikdo nic nedal. A když ke mně jela dcera z Prahy na víkend, měla stejnou zkušenost. Moc příjemný to tedy není,“ postěžovala si například paní Václava.

Na nedávno zrekonstruovaném Hlavním vlakovém nádraží v Plzni město 13. září slavnostně otevřelo novou služební místnost městské policie. Vedení magistrátu věří, že pomůže se zklidněním situace v blízkém okolí.

Strážníkům slouží nová služební místnost na hlavním nádraží, měla by zajistit vyšší bezpečnost v okolí

Na nedávno zrekonstruovaném Hlavním vlakovém nádraží v Plzni už funguje služební místnost městské policie. Vedení magistrátu věří, že pomůže se zklidněním situace v blízkém okolí. Právě u nádraží se často potulují bezdomovci a s agresivními jedinci...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky opilá žena, hlavní nádraží, Paluba Hamburk, městská policie, bezpečnost ve městě, žebráci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Silně opilá žena se usadila v nádražní hale a odmítala odejít  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.