Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Strážníkům slouží nová služební místnost na hlavním nádraží, měla by zajistit vyšší bezpečnost v okolí

Na nedávno zrekonstruovaném Hlavním vlakovém nádraží v Plzni už funguje služební místnost městské policie. Vedení magistrátu věří, že pomůže se zklidněním situace v blízkém okolí. Právě u nádraží se často potulují bezdomovci a s agresivními jedinci pod vlivem alkoholu mají bohaté zkušenosti i na přilehlé Palubě Hamburk.

Nové prostory s moderním zázemím ulehčí lidem případné ohlašování událostí nebo jiných neobvyklých situací. Mohou se na strážníky totiž obrátit skrze speciální interkom, který je propojen přímo s operačním oddělením.

„Víme, že okolí hlavního vlakového nádraží, autobusového terminálu a Paluby Hamburk je veřejností vnímáno z hlediska pocitu bezpečí většinou negativně, i když tomu reálný nápad trestné a přestupkové činnosti úplně neodpovídá. Chceme, aby zřízení služební místnosti přispělo k efektivnějšímu výkonu služby strážníků a díky jejich pravidelné přítomnosti získala tato lokalita lepší pověst,“ uvedl Tomáš Petřík, zástupce velitele MP Plzeň.

Co nového může město udělat, aby se lidé v Plzni cítili bezpečně? Odpovídají zastupitelé

Bezpečnost ve městě je v poslední době asi úplně nejvíce diskutované a nejžhavější téma mezi občany Plzně. Nedávno veřejností otřásla vražda, která se stala za bílého dne, kdy muž ubodal svoji partnerku v Křižíkových sadech, kde se v tu dobu...

Služební místnost zároveň bude plnit preventivní funkci, neboť svou přítomností posílí pocit bezpečí mezi cestujícími a návštěvníky nádraží. Kromě toho bude sloužit jako zázemí pro strážníky, kteří tam mohou řešit potřebnou administrativu.

„Nová služební místnost bezpochyby přispěje ke zklidnění této lokality, což je jedna z našich priorit. Díky ní ale také strážníci, kteří tu intenzivně dohlížejí, získají větší komfort, což by mohlo pomoci i s náborem nových zaměstnanců. Pokud totiž chceme mít dostatečný počet strážníků, musíme jim nabídnout i odpovídající zázemí,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň)

„Bezpečnost v Plzni a v oblasti kolem hlavního nádraží je pro nás zásadní a palčivé téma. V loňském roce jsme tam proto rozšířili kamerový systém a dohodli se na zintenzivnění dohledu strážníků i státní policie,“ dodal primátor Roman Zarzycký (ANO).

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky bezpečnost, hlavní nádraží, vlakové nádraží, městská policie, Paluba Hamburk, nová služební místnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníkům slouží nová služební místnost na hlavním nádraží, měla by zajistit vyšší bezpečnost v okolí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.