Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Domácí porod v objektu náboženské sekty se změnil v boj o život matky i miminka

, aktualizováno 10. září 2024, 13:26

V kritickém stavu skončila po domácím porodu žena, která zkolabovala v domu v Plasích na severním Plzeňsku. Miminko přepravil do nemocnice vrtulník. K události mělo dojít v sídle centra Ohnivý drak a sekty Život v srdci. Znepokojivé okamžiky natočil dokonce samotný vedoucí centra na YouTube. Případ vyšetřuje policie. Všechno mělo navíc ještě dohru kvůli náznakům možného násilí v nemocnici.

„Na místě události jsme zasahovali a do péče jsme si převzali matku, která byla v kritickém stavu transportována do FN Plzeň. Novorozené dítě měla v péči Letecká záchranná služba. Dále se k tomuto případu vyjadřovat nebudeme,“ uvedla Andrea Divišová z krajské záchranky. Případem se ihned začala zabývat také policie.

„Od zdravotnické záchranné služby jsme přijali oznámení o tom, že v obci Plasy mělo dojít k domácímu porodu, při kterém měla být rodička i dítě v ohrožení života. My nyní zjišťujeme, zda došlo či nedošlo k nějakému protiprávnímu jednání. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Později doplnila, že při řešení případu policie získala informaci, že na internetu koluje video, kde údajně muž naznačoval spáchání násilného deliktu. Tato informace mohla podle mluvčí přímo souviset s událostí v Plasích a policie nemohla vyloučit, že místem spáchání možného deliktu by mohla být nemocnice, kam záchranáři matku a dítě odvezli. Do nemocnice proto vyjely policejní hlídky. „Tato informace se nepotvrdila. Nicméně žádnou takovou informaci nemůžeme nikdy podcenit," dodala Brožová.

Znepokojivé okamžiky zachytil samotný vůdce sekty během streamu na YouTube. V závěru k němu přiběhne žena a informuje ho o špatném stavu čerstvé maminky. „Sedí na záchodě. Vůbec nevnímá. Je úplně bílá. Ztrácí vědomí. Je to úplně hrozný pohled. Nevím, jestli bychom neměli něco udělat,“ říká. „Tak já teda zavolam rychlou a pujdu se tam podívat,“ reaguje Lukáš S. Během chvíle k němu přiběhne někdo další. „Prosímtě! Je to hrozný!“ apeluje.

Podle dostupných informací žena porodila holčičku už v neděli. V pondělí se její stav ale dramaticky zhoršil. „Já jsem ji potom oživoval. Nejevila známky toho, že by byla při vědomí, aby dýchala sama od sebe a ještě byla spojená pupeční šňůrou s miminkem,“ uvedl pro CNN Prima NEWS vůdce náboženské skupiny Ohnivý Drak Lukáš S., který se označuje jako Bůh šašek.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky domácí porod, matka v kritickém stavu, miminko v kritickém stavu, sekta, náboženská skupina, Ohnivý drak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí porod v objektu náboženské sekty se změnil v boj o život matky i miminka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.