Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Sedm opilců si vysloužilo odvoz na záchytku, jeden mladík se oháněl pěstmi a skončil v poutech

Během tří dnů řešili strážníci hned sedm lidí, kteří to přehnali s alkoholem. Někteří se jen motali po ulici, jiní obtěžovali kolemjdoucí a byli agresivní. Příkladem může být třiadvacetiletý muž, který se dobýval do podniku a byl agresivní vůči obsluze. Za své chování si vysloužil pouta a odvoz na záchytku.

Protialkoholní záchytná stanice začala v Plzni fungovat v roce 1952. Dnes je jednou z nejdražších v zemi a noc tam vyjde na 4 500 korun. Zmíněný poplatek ale uhradí jen malá část nocležníků. Obvykle se podaří vymáhat jen pětina plateb. Ročně na stanici skončí kolem 1700 opilců. Nejčastěji tam nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov.

Sedm. Přesně tolik opilců řešili strážníci za pouhé tři dny. „Prvním byl osmatřicetiletý muž, kterému samostatná chůze nic neříkala. O několik hodin později ho následoval i čtyřiadvacetiletý dotyčný, kterého si všimla hlídka právě v moment, kdy se ho kamarád pokoušel probudit. Zde byla na místo, kvůli zhodnocení jeho stavu, přivolána záchranná služba,“ popisuje mluvčí městských strážníků Tereza Schliková.

Pro třetího ochmelku skončila celá událost pouty. Třiadvacetiletý muž byl nejen agresivní vůči obsluze podniku, ale pěstmi se oháněl i po strážnících. Těmito případy ale výčet hostů na záchytce nekončí.

Za necelý měsíc řešili strážníci 193 případů porušení vyhlášky o popíjení alkoholu na veřejnosti

Bezmála dvě stovky přestupků řešili během května plzeňští strážníci v souvislosti s vyhláškou o zákazu konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích. Někteří potížisté si přihnou opakovaně a jsou pak agresivní. Jiní jsou jen drzí. V západočeské...

 

Putoval tam i šestapadesátiletý muž, který pro svou opilost upadl přímo před hlídkou, nebo šestasedmdesátiletý senior, kterého našla hlídka nehnutě ležet na zastávce MHD. „Vše uzavřel šestačtyřicetiletý návštěvník zastávky, který pokřikoval pomočený na kolemjdoucí a dvaapadesátiletý ležící muž na chodníku, který ani nebyl schopen dechovou zkoušku provést. Všichni, kteří se zúčastnili alkoholového dýchánku skončili na protialkoholní záchytné stanici,“ doplnila Schliková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky alkohol, popíjení alkoholu, záchytka, protialkoholní záchytná stanice, obtěžování, agresivní opilec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm opilců si vysloužilo odvoz na záchytku, jeden mladík se oháněl pěstmi a skončil v poutech  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.