Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Krásu nočních motýlů mohou lidé obdivovat v Arboretu Sofronka. Baterku s sebou, radí organizátoři

Noční motýli jsou mnohdy opomíjení a z přírody se pomalu vytrácejí. Západočeské muzeum proto ve spolupráci se Správou veřejného statku města Plzně (SVSMP) připravilo unikátní akci, která veřejnost seznámí se životem tohoto podivuhodného hmyzu. Spolu s entomologem budou zájemci ve čtvrtek 5. září chytat a určovat druhy nočních motýlů v Arboretu Sofronka.

„Hmyzu z naší přírody ubývá a svůj podíl na tom má i člověk, který žádá noční svícení na stále více místech. Přitom hmyz je na počátku potravního řetězce v naší přírodě. Tím, že poznáme, jak žije a reaguje na světlo, uvědomíme si nebezpečnost zbytečného nočního svícení pro budoucí generace,“ vysvětluje entomolog Jan Walter ze Západočeského muzea.

Vše vypukne ve čtvrtek ve 20:00 v Arboretu Sofronka, předpokládaný konec je kolem 23:00. V případě nepříznivého počasí se událost ruší. Ujistit se o konání akce mohou lidé odpoledne na telefonním čísle 725 787 705.

„Chceme ukázat lidem i to, čeho si v lese zpravidla nevšimnou, a noční motýli jsou právě jedním z témat, o kterém se moc nemluví. Přestože je toto téma důležité, a to nejen pro les. Sraz účastníků bude ve 20 hodin před provozní budovou v dolní části arboreta. Doporučujeme, aby si s sebou účastníci této akce vzali baterku,“ dodala Martina Kováříková ze SVSMP.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Walter

Štítky noční motýli, můry, pozorování motýlů, akce pro veřejnost, entomolog, Arboretum Sofronka, tip na akci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásu nočních motýlů mohou lidé obdivovat v Arboretu Sofronka. Baterku s sebou, radí organizátoři  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.