Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Policie uzavřela vyšetřování tragické nehody na Rallye Šumava, při níž zemřela navigátorka

Kriminalisté ukončili vyšetřování tragické nehody posádky manželů Krejčíkových, kteří havarovali během jedné z rychlostních zkoušek Rallye Šumava. Jednačtyřicetiletá navigátorka nepřežila. Policie následně událost prověřovala jako možné spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Pilot závodního speciálu sice chyboval, potrestán ale nebude.

„Případ jsme odložili s tím, že se nejedná o podezření z trestného činu,“ potvrdila deníku Právo policejní mluvčí Barbora Šmaterová. Policie také musela přihlédnout k faktu, že se jednalo o závod a soutěžní posádky si uvědomují všechna případná rizika.

K nehodě došlo 20. dubna během rychlostní zkoušky. Pilot závodního vozu Subaru Impreza tehdy ve vysoké rychlosti nezvládl jízdu, dostal smyk a vyletěl mimo trať. Jeho manželka a zároveň navigátorka utrpěla velmi vážná zranění a v bezvědomí ji do nemocnice transportoval vrtulník. Následkům těžkých zranění ale nakonec podlehla. Pořadatelé šampionát předčasně ukončili

Peníze ze sbírky pomohou i další rodině

Tragická nehoda na Rallye Šumava zasáhla fanoušky motosportu, jezdce i kamarády manželů Krejčíkových. Závodníci a blízcí proto založili sbírku, kde vybírali peníze na podporu rodiny i na pohřeb.

Ve sbírce se vybralo mnohem více peněz, než její autor předpokládal. Výtěžek ze sbírky proto pomůže i malé Elišce, kterou měli manželé v plánu podpořit v rámci akce Běh za Elišku. Malá Eliška má problém s dolními končetinami a pohybuje se proto na čtyřkolce nebo odrážedle.

„Rallye pro ni byl celý život a svého manžela v tomto sportu podporovala. Jezdili spolu po mnoha soutěžích s nejedním úspěchem. Bohužel, nyní její manžel přišel o vše. O nejbližší osobu i sportovního parťáka. Navíc na poslední soutěž hodně šetřili, a tak na tom není dobře ani materiálně,“ sdělil zakladatel sbírky David Poslík.

Patronát nad sbírkou převzal závodník Vojtěch Štajf, který v rámci šumavského závodu jel Historic Vltava Rallye. „Havárie rodinné posádky Krejčíkových má pro mě jeden osobní rozměr. S inkriminovanou Imprezou STI jsem totiž startoval úplně naposledy v barvách Subaru ČR na Pražském rallysprintu 2015. Rallye - tento milovaný sport děláme všichni z velkého nadšení a sedáme do auta dobrovolně, ale s tím, že nám se přece nic zlého nestane. Někdy jsou ale cesty Páně spletité,“ dodal Štajf. Na účtu sbírky se nakonec sešlo 905 578 korun.

S manželem začala Alena společně závodit před 11 lety. Za celou tu doby měli jen dvě nehody. Bohužel ta poslední se jim stala osudnou. „Alena rozdávala lásku a tuny pozitivní energie kudy prošla. Věřila v dobro, co je v lidech. Nikdy za život o nikom neřekla nic špatného a nikdy nikoho nesoudila. Byla bojovnice, která nikdy nic nevzdala a všemu se stavěla čelem a hrdě,“ sdělil Aleny manžel.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky tragická nehoda, smrtelná nehoda, nehoda na závodech, Rallye Šumava, smrt navigátorky, usmrcení z nedbalosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie uzavřela vyšetřování tragické nehody na Rallye Šumava, při níž zemřela navigátorka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.