Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Cizinecká policie si posvítila na ubytovny i noční kluby, zkontrolovala stovky lidí a odhalila řadu přestupků

Na kontrolu ubytoven, agenturních autobusů i nočních klubů se v srpnu zaměřila cizinecká policie v Plzeňském kraji. Policisté celkem zkontrolovali přes šest stovek osob, téměř 80 aut, 901 dokladů a zjistili 29 přestupků. Odhalili například muže, na něhož byl vydán příkaz k zatčení, a zjistili nelegální pobyt cizince.

„Poprvé v tomto měsíci odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje vyrazil 6. srpna do Plzně a Klatov, kde se policisté zaměřili na ubytovací zařízení, tedy na dodržování ustanovení zákona o pobytu cizinců, kontrolu ubytovatelů, odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin, obchodování s lidmi a v neposlední řadě na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách,“ popisuje úvodem policejní mluvčí Ondřej Hodan.

 V Klatovech při kontrole ubytovny u jednoho cizince zjistili, že je na něj Okresním soudem ve Znojmě vydán příkaz k zatčení, a tak ho omezili na osobní svobodě a převezli na služebnu k dalším úkonům. V Plzni pak narazili na dalšího cizince, jenž hlídce nepředložil žádný doklad totožnosti dávající mu právo pobývat na našem území. „Byl tedy zajištěn a v současné chvíli s ním probíhá správní řízení z důvodu nelegálního pobytu. Celkem policisté prověřili 7 ubytoven, 91 osob a 172 dokladů,“ shrnul Hodan.

Policisté se zaměřili i na agenturní autobusy, kterých ve spolupráci s dopravními policisty zkontrolovali osm. „V nich cestovalo 139 osob se 164 doklady. Zjistili tři přestupky, kdy jeden řešili pokutou příkazem na místě za to, že cizinec v době kontroly u sebe neměl žádný doklad, druhý taktéž pokutou a ve třetím případě oznámili provozovatele autobusu za nevyhovující technický stav autobusu,“ pokračuje Hodan.

S přetíženými náklaďáky jelo po dálnici sedm řidičů z dvacítky kontrolovaných vozidel. Jedno bylo těžší o tři tuny

Na přetížená nákladní vozidla se zaměřili policisté při kontrole na dálnici D5 u Svojkovic na Rokycansku. Společně s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu rozložili váhy na odstavném parkovišti a takto zkontrolovali téměř dvě desítky...

 

Svou pozornost zaměřili policisté i na dálnici D5, konkrétně se soustředili na tranzitní migraci, pašování drog a ilegální přepravu zbraní. „V součtu dopravní i cizinečtí policisté zkontrolovali 58 vozidel, 183 osob, 320 dokladů a udělili 26 pokut za přestupky v dopravě,“ informuje Hodan.

V polovině měsíce vyrazili na kontrolu pěti nočních klubů na Domažlicku. Celkem si posvítili na 82 osob z Česka i na cizince. „Vše proběhlo bez zjištěných závad. Zatím poslední akce v tomto měsíci proběhla na Tachovsku, tentokrát ve spolupráci se strážníky Městské policie Tachov, zástupci samosprávy města Tachov a pracovníky Krajské hygienické stanice Plzeň. Jednalo se o kontrolu ubytovacích zařízení, kterých bylo pět. Celkem v nich bylo zkontrolováno 97 osob, z toho 74 cizinců. Pracovníci KHS Plzeň zjistili v některých ubytovacích zařízeních porušení hygienických předpisů a budou dále postupovat dle svých kompetencí,“ dodal Hodan.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky cizinecká policie, pobytová kontrola, kontrola povolení k zaměstnávání, nelegální zaměstnávání, kontrola cizinců

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie si posvítila na ubytovny i noční kluby, zkontrolovala stovky lidí a odhalila řadu přestupků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.