Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Jednasedmdesátiletý motorkář nepřežil střet s náklaďákem, nehoda si vyžádala uzavírku rušné ulice

K tragické dopravní nehodě došlo ve středu odpoledne v Univerzitní ulici v průmyslové zóně Borská pole v Plzni. Na křižovatce s ulicí U Panasoniku se střetl motorkář s nákladním autem. Na pomoc okamžitě přispěchali svědci události a profesionální hasič, který byl shodou okolností na místě nehody. Řidič motocyklu ale utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Nedýchajícího motorkáře v bezvědomí se nejdříve snažili oživit svědci nehody s asistovanou telefonickou pomocí operátora záchranné služby. „Lékař pak musel u tohoto muže konstatovat úmrtí pro zranění neslučitelná se životem. Na místo byl povolán koroner," informovala Andrea Divišová z krajské záchranky.

Záchranáři ocenili pohotové jednání svědků nehody, kterým byl i profesionální hasič. „Chtěli bychom poděkovat kolegovi z HZS, který byl na místě události a profesionálně organizoval situaci u nehody a především vedl laickou resuscitaci do příjezdu našich posádek,“ doplnila Divišová. Křižovatka je v tuto chvíli již plně průjezdná.

„Motocyklista narozený v roce 1953 jel ulicí U Panasoniku, vjel do ulice Univerzitní a došlo ke střetu s projíždějícím nákladním automobilem Iveco řízeným mužem narozeným v roce 1983. Motocyklista bohužel na místě svým zraněním podlehl a kriminalisté u něj nařídili soudní pitvu včetně odběru krve. Dechová zkouška byla u řidiče nákladního automobilu negativní," upřesnil policejní mluvčí Ondřej Hodan. Nehodou a jejími okolnostmi se bude nadále zabývat policie. 

Foto Richard Beneš

Štítky tragická nehoda, smrtelná nehoda, dopravní nehoda, nehoda motorkáře, střet motorky a náklaďáku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednasedmdesátiletý motorkář nepřežil střet s náklaďákem, nehoda si vyžádala uzavírku rušné ulice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.