Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Bitkou mezi domácími fanoušky skončilo fotbalové utkání s ukrajinským celkem, chuligáni napadali i policisty

Nepěknou vizitku svému domácí klubu udělali fanoušci FC Viktorie Plzeň. Po čtvrtečním vyhraném utkání nad ukrajinským Kryvbasem se mezi sebou servali a napadali i zasahující policisty, kteří museli použít donucovací prostředky. Na osobní svobodě omezili devět lidí. Minimálně pro jednoho návštěvníka to bude mít i dohru, policisté zahájili jeho stíhání za napadení úřední osoby.

Čtvrteční zápas 3. předkola Evropské ligy skončil pro domácí tým výhrou nad Kryvbasem Kryvyh Rih 1:0. Místo poklidných oslav se ale útroby stadionu proměnily v bojiště. Nejprve se tam domácí fanoušci mezi sebou pohádali. Tento konflikt brzy přerostl ve rvačku.

„Po tomto střetu zůstala na zemi ležet jedna zraněná osoba a policisté z důvodu ochrany života a zdraví této osoby vstoupili do prostoru stadionu. Během poskytování první pomoci zraněné osobě napadli policisty fanoušci domácího týmu a pro obnovení veřejného pořádku a zabránění eskalace násilí došlo k zákroku pod jednotným velením. Ten probíhal ve spolupráci se strážníky Městské policie Plzeň,“ informovala policejní mluvčí Iva Vršecká.

Výtržníci ze stadionu mají problém. Za odpalování pyrotechniky a za zásah brankáře kelímkem padla obvinění

Dva výtržníky z fotbalového stadionu stíhají policisté z Plzně. Obvinění z výtržnictví padla za opakované užívání pyrotechniky na fotbalovém stadionu ve Štruncových sadech a za vhozený kelímek na brankáře. Jednalo se o zápasy Viktorie Plzeň v rámci...

Policisté při zákroku omezili na svobodě celkem devět lidí. Návštěvníky ale přítomnost speciální pořádkové a zásahové jednotky neuklidnila. Naopak policistům bránili opustit stadion a dál je napadali. Policisté proto použili donucovací prostředky.

„V jednom případě zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. V tuto chvíli celou situaci, k níž došlo po fotbalovém utkání, prověřujeme a vyhodnocujeme veškeré materiály, které máme k dispozici, zejména se jedná o vyhodnocení celé řady kamerových záznamů,“ doplnila Vršecká s tím, že uvítají i případné záznamy návštěvníků onoho zápasu.

Čtete také:

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky rvačka na stadionu, bitka fanoušků, problémový fanoušci, fotbalový fanoušci, výtržnost na stadionu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitkou mezi domácími fanoušky skončilo fotbalové utkání s ukrajinským celkem, chuligáni napadali i policisty  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.