Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Už za pár dní vypukne Festival na ulici, láká na zvučná jména i rozšířený doprovodný program

Houslista Pavel Šporcl, populární skupina Jelen nebo legendární Znouzecnost. To skromný výčet interpretů, kteří dorazí na 31. ročník multižánrového Festivalu na ulici. Akce startuje už v pátek a nabídne vystoupení na pěti scénách. Doprovodný program se rozšíří na Náplavku na Radbuze, do Mlýnské strouhy a zaplní také okolí Smetanových sadů. Vstup na festival je tradičně zdarma.

Letošní ročník Festivalu na ulici proběhne ve dnech od 16. do 24. srpno a je rekordní počtem hudebních scén i rozsahem doprovodného programu. Kromě zavedených pěti scén (Náměstí Republiky, U Branky, Proluka, Zach´s pub, Anděl Music Bar) bude festivalový program probíhat i v HiFi klubu a Dominik Café.

Bohatší nebude jenom počet míst, ale i samotný festivalový program. „V loňském roce jsme se ptali návštěvníků na jejich zážitky a přání, a výsledky této rozsáhlé ankety jsme zapracovali do festivalového programu“ říká Lukáš Krásný za pořadatelskou Agenturu Nashledanou. Podle něj největší rozšíření přinese hlavně doprovodný program. „Zavedené a úspěšné části jsme roztáhli do většího počtu dní a přišli i se spoustou úplných novinek,“ prozradil.

Dejte kabelce nový smysl, dobročinný bazar podpoří rekonstrukci domova pro lidi s postižením

Diakonie Západ pořádá dobročinný bazar kabelek. Zájemci ale mohou přinést i batůžky nebo ledvinky. Darované věci pak nabídnou k prodeji v rámci Festivalu na ulici 20. a 21. srpna U Branky v centru Plzně. Výtěžek půjde na rekonstrukci venkovních...

Doprovodný program se tak rozšíří například na Náplavku na Radbuze, do Mlýnské strouhy a zaplní okolí Smetanových sadů, vystoupení budou i v katedrále sv. Bartoloměje nebo v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Festival tak nabídne program doslova v každém koutu centra Plzně. 

První, a rozhodně nejvyšší novinkou bude Vysoká houpačka v Křižíkových sadech. Děti si budou moci užít i v Dětské zóně v Proluce, která bude přístupná každý den od 14:30 do 17:30. Také letos doplní rodinný doprovodný program série divadelních představení pro děti. Novinkou jsou aktivity z dalších žánrů jako například ukázky canisterapie s nebo parkourový workshop pro děti.

Tato open air akce v Roce české hudby 2024 nabízí bohatý hudební program, široce žánrově rozkročený od klasické, alternativní až po rockovou hudbu. Poprvé se program festivalu představí také na Náplavce, neboť Plzeň, coby město na soutoku čtyř řek, podporuje oživení tohoto neobvyklého veřejného prostoru kulturním děním,“ dodala radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková (ANO).

Chybět samozřejmě nebude ani Tanec na ulici, který rozpohybuje Křižíkovy sady každý festivalový den. I tady je rozptyl žánrů markantní. Tančit se bude jako na dvoře Karla IV i moderní hip hip. Na Náplavce zase bude bubenický workshop nebo ohnivá show. Literární zážitky přinese Čtení na ulici, konkrétně do ulice Bedřicha Smetany. Milovníci vážné hudby si mohou moci vychutnat koncert kytaristy Jana Kanta v katedrála sv. Bartoloměje. V kostele Nanebevzetí Panny Marie pak vystoupí písničkářka Eva Henychová. V Mlýnské strouze se mohou návštěvníci těšit na árie z Dvořákovy Rusalky. Více o programu najdete na webových stránkách festivalnaulici.cz.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Agentury Nashledanou

Štítky festival na ulici, kultura, koncerty, akce zdarma, akce pro rodiny s dětmi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už za pár dní vypukne Festival na ulici, láká na zvučná jména i rozšířený doprovodný program  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.