Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Dejte kabelce nový smysl, dobročinný bazar podpoří rekonstrukci domova pro lidi s postižením

Diakonie Západ pořádá dobročinný bazar kabelek. Zájemci ale mohou přinést i batůžky nebo ledvinky. Darované věci pak nabídnou k prodeji v rámci Festivalu na ulici 20. a 21. srpna U Branky v centru Plzně. Výtěžek půjde na rekonstrukci venkovních prostor Domova Radost pro osoby s postižením v Merklíně.

Kabelky, batůžky i ledvinky nebo malé sportovní tašky. To vše aktuálně poptává nezisková organizace Diakonie Západ poskytující sociální služby v Plzeňském kraji. „Všechny darované kousky nabídneme na našem dobročinném bazárku, který se bude konat v rámci Festivalu na ulici 20. a 21. srpna U Branky v centru Plzně. Takže zapojit se můžete hned dvakrát: darováním a pak nakupováním,“ láká na akci vedoucí oddělení komunikace Diakonie Západ Barbora Uldrychová.

Každý, kdo se rozhodne svou už nepotřebnou kabelku, nebo další podobný doplněk darovat pro dobrou věc, má několik možností. „Kabelky můžete přinést do 16. 8. ve všední dny od 8 do 15:30 do Diakonie Západ na adrese Americká 29, Plzeň nebo do Rokycan v pondělí a středu od 8 do 17 h, v úterý 10-16 h. Pokud byste se chtěli dohodnout na jiném čase či místě, dejte nám vědět, určitě se domluvíme,“ ujišťuje Uldrychová.

Celá akce má podtitul „Dej kabelce nový smysl“ a podporuje tak princip udržitelnosti a boje proti plýtvání a zbytečnému vyhazování. To vše s dobročinným přesahem. „Získané peníze pomohou s rekonstrukcí venkovních prostor Domova Radost pro osoby s postižením v Merklíně. Tam trvale žije 25 klientů ve společných domácnostech. Pro lepší využití venkovních prostor potřebujeme postavit pergolu a zastřešit chodníčky propojující jednotlivé budovy. Klienti pak budou moci trávit delší období venku bez ohledu na pálící slunce či mrholení, pracovníci nebudou muset běhat mezi kapkami deště či sněhovými vločkami, potýkat se s bahnem či s náledím,“ přibližuje Uldrychová.

Část nákladů rekonstrukce hradí Diakonie Západ z dotací, ale pro letošní první etapu chybí ještě 163 tisíc. „Řada lidí už vyslyšela naší výzvy a kabelky nám nosí na sběrná místa. Zapojují se také naši zaměstnanci a spřátelené organizace. Všem upřímně děkujeme za podporu a budeme se těšit na viděnou na akci, kde budou k zakoupení minimálně desítky ale možná i stovky rozmanitých druhů kabelek,“ uzavírá Uldrychová. 

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Diakonie Západ

Štítky sbírka, dobročinná akce, dobročinná sbírka, sbírka kabelek, Diakonie Západ, rekonstrukce domova pro lidi s postižením

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dejte kabelce nový smysl, dobročinný bazar podpoří rekonstrukci domova pro lidi s postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.