Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Zemřel oblíbený záchranář a mistr volantu Miroslav Blažek. Se sanitkou jezdil už v roce 1989

Obrovský smutek zavládl mezi plzeňskými záchranáři. Svůj boj s těžkou nemocí prohrál jejich dlouholetý kolega Miroslav Blažek. Zemřel předčasně ve věku šedesáti let. Miroslav k záchrance nastoupil coby mladý řidič v dubnu 1989. Patřil tehdy mezi nepočetnou skupinu elitních řidičů, kteří jezdili ve tříčlenné posádce k nejzávažnějším případům. Později zastával pozici vedoucího autodílny a pomáhal i v přípravách Dne linky 155.

Míra se svou spolehlivostí a řidičským umem propracoval v polovině 90. let mezi tehdy nepočetnou skupinku elitních řidičů RV, kdy v tříčlenné posádce vyjížděl k nejzávažnějším indikacím tým ve složení lékař, zdravotní sestra a řidič. Jeho pracovištěm byl kokpit prvních plzeňských „ervéček“ Tatra 613,“ uvedl za krajskou záchrannou službu Vítězslav Sladký.

V roce 1996 Miroslav Blažek záchranku dočasně opustil, aby se v roce 2011 vrátil coby automechanik a poté vedoucí autodílny. V autech se vyznal jako málokdo. Zároveň vypomáhal jako řidič skupiny rychlé zdravotnické pomoci a často usedal za volant speciálních vozů používaných při mimořádných událostech.

„S operátory zdravotnického operačního střediska se také podílel na přípravách Dne linky 155. Kolegové jej měli rádi pro nekonfliktní povahu, poklid i jeho trefné hlášky. Téměř si nedokážeme představit, že jednu z nejvýraznějších postav na výjezdové základně v Plzni na Borech už nebudeme potkávat. Záchranáři v Mirkovi Blažkovi ztratili spolehlivého kolegu, dobrého kamaráda a brilantního mistra volantu, který v každém z nás zanechal nezapomenutelnou stopu,“ dodal Sladký.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ZZS Plzeňského kraje

Štítky smuteční oznámení, Miroslav Blažek, zemřel záchranář, řidič sanitky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel oblíbený záchranář a mistr volantu Miroslav Blažek. Se sanitkou jezdil už v roce 1989  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.