Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Do porodnice už to nestačili, nedočkavé miminko přišlo na svět v sanitce

Velmi dramatický porod má za sebou maminka ze Sušicka. Už po příjezdu záchranářů bylo jasné, že miminko pospíchá na svět. Okamžitě rodičku naložili do auta a vyrazili směrem do porodnice. Situace se ale změnila a porod musel proběhnout přímo v sanitním voze.

Když záchranáři dorazili k nastávající mamince, bylo hned jasné, že se ten den miminko narodí. Lékaři se ale zdálo, že je ještě dost času a do porodnice to stihnou. Jak už to ale bývá, situace se poněkud změnila.

„Miminko na svět chtělo rychleji a do porodnice se mu rozhodně čekat nechtělo. Běhen jízdy maminka měla kontrakce ve stále kratších intervalech a dítko tak všem přítomným dalo najevo, že už chce koukat na svět spolu s mámou,“ popisuje mluvčí krajské záchranky Lukáš Uherek.

U jedné z obcí na Sušicku musela sanitka zastavit. Posádku tvoří profesionálové, kteří jsou na takovéto situace dobře připraveni. „Během několika málo minut přišlo za asistence našich záchranářů na svět krásné a zdravé malé miminko. Maminka byla moc statečná a vše zvládla na jedničku. Oba jsou v pořádku. Přejeme jim jen to nejkrásnější, co je společně může na tomto světě potkat. Doufáme, že bude jednou maminka malému dítku popisovat, kde se narodilo,“ dodal Uherek.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky překotný porod, porod v sanitce, porodnice, asistovaný porod, Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do porodnice už to nestačili, nedočkavé miminko přišlo na svět v sanitce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.