Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Muž nedokázal jet ani po rovince, silně opilý řidič si dopřál před jízdou také marihuanu

Jízda na rovném úseku skončila nárazem do lampy. Přesně tak si totiž během dopoledne počínal čtyřicetiletý muž v Mýtě na Rokycansku. Přivolaným policistům bylo hned jasné, co je příčinou karambolu. Dotyčný byl totiž silně opilý a jak se ukázalo, tak byl i pod vlivem dalších omamných látek.

„Krátce před desátou hodinou dopoledne usedl za volant vozu Škoda Fabia v obci Mýto čtyřicetiletý muž, který krátce po započetí jízdy na rovném úseku nezvládl řízení a najel vpravo mimo komunikaci do vyvýšeného obrubníku a následně pravou přední částí vozidla narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ popisuje policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Opilý a zfetovaný řidič přelétl přejezd těsně před projíždějícím vlakem a havaroval

Svou jízdu zakončil osmadvacetiletý řidič v příkopu za železničním přejezdem nedaleko Boru u Tachova. Podle policie nerespektoval světelný signál na přejezdu a je zřejmé, proč tomu tak bylo. Mladý muž měl totiž pozitivní test na drogy i alkohol....

Policisté muže vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s výsledkem 3,64 promile a pozitivní byl i výsledek orientačního drogového testu, který ukázal na látku THC. „Muž byl poté převezen k lékařskému vyšetření včetně odběru krve a policisté z dopravního inspektorátu Rokycany ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal Hodan s tím, že policisté muži zadrželi řidičský průkaz i osvědčení o registraci vozidla.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, doprava, nehoda, opilý řidič, zfetovaný řidič, alkohol za volantem, THC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž nedokázal jet ani po rovince, silně opilý řidič si dopřál před jízdou také marihuanu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.