Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pátek 26. července 2024  |  Svátek má Anna
Bez reklam

Opilý a zfetovaný řidič přelétl přejezd těsně před projíždějícím vlakem a havaroval

Svou jízdu zakončil osmadvacetiletý řidič v příkopu za železničním přejezdem nedaleko Boru u Tachova. Podle policie nerespektoval světelný signál na přejezdu a je zřejmé, proč tomu tak bylo. Mladý muž měl totiž pozitivní test na drogy i alkohol. Místem měl zrovna projíždět osobní vlak, strojvedoucí naštěstí včas zastavil.

„Osmadvacetiletý řidič osobního vozidla jel ve směru od obce Stráž na obec Bor. Po příjezdu k železničnímu přejezdu nerespektoval výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, na tento vjel a po jeho přejetí havaroval vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazil do příkopu,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

K nehodě došlo v momentě, když tamtudy právě projížděl osobní vlak. Strojvedoucí pohotově použil rychlobrzdu, takže ke střetu s autem nakonec nedošlo. „Dechová zkouška u řidiče osobního automobilu byla pozitivní, policisté mu naměřili téměř dvě promile. Řidič měl pozitivní i test na návykové látky, marihuanu a amfetamin,“ doplnila mluvčí.

Na vlaku a ani železniční trati škoda nevznikla, na osobním vozidle ji policie vyčíslila na 60 tisíc korun. „Vrchní inspektor dopravního inspektorátu v Tachově ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a nyní celý případ policisté prověřují,“ dodala Šmaterová s tím, že muži hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, pokuta nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky opilý řidič, zfetovaný řidič, nehoda na přejezdu, dopravní nehoda, nehoda pod vlivem, přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý a zfetovaný řidič přelétl přejezd těsně před projíždějícím vlakem a havaroval  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.