Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Žena se zřítila z padesátimetrového srázu v těžko přístupném terénu, slanit se k ní museli z vrtulníku

Náročnou záchrannou akci mají za sebou hasiči i záchranáři. Vyjížděli ke starší ženě, která spadla z padesátimetrového srázu nedaleko Horního Hradiště na severním Plzeňsku. Po pádu utrpěla těžká zranění. Ležela ale ve špatně přístupném terénu a zdravotníci se k ní po zemi nemohli dostat. Povolali proto vrtulník.

Dvaasedmdesátiletá žena spadla ze zhruba padesátimetrového srázu v lese mezi obcemi Horní Hradiště a Ondřejov. „Hasiči museli jít několik desítek metrů pěšky, aby se dostali na konkrétní místo události. Na místo byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby AČR, který na Centrální hasičské stanici Plzeň Košutka vyzvedl leteckého záchranáře,“ informoval mluvčí krajských hasičů Michal Holeček.

Záchranář se k ženě opatrně spustil a uložil ji do speciální celotělové vakuové matrace. Pak je s pomocí navijáku vytáhli na palubu. „Žena ročník 1952 byla se středně těžkými poraněními transportována letecky na urgentní příjem FN Lochotín,“ doplnil mluvčí záchranářů Lukáš Uherek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky pád z výšky, pád ze srázu, zraněná žena, letecká záchranná služba, letecký záchranář, LZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se zřítila z padesátimetrového srázu v těžko přístupném terénu, slanit se k ní museli z vrtulníku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.