Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Soud musí znovu otevřít kauzu bývalé soudkyně, podle obžaloby podváděla při testování na koronavirus

Nejvyšší soud (NS) vyhověl dovolání plzeňské soudkyně Evy Sofie Vodičkové. Jejím případem se tak bude znovu zabývat Obvodní soud pro Prahu 9. Informoval o tom web Česká justice. Vodičková podle obžaloby podplatila jinou ženu, aby místo ní absolvovala PCR test na covid. Případ jí stál talár a pokutu. NS vyhověl i dovolání druhé z obžalovaných, Moniky Ulrichové.

„V současné době je možné sdělit, že NS k dovolání dvou obviněných zrušil předcházející soudní rozhodnutí a věc byla vrácena Obvodnímu soudu pro Prahu 9, aby věc v potřebném rozsahu znovu projednal a rozhodl,“ uvedl pro Českou justici vedoucí styku s veřejností NS Václav Vlček. Bývalá soudkyně vinu popírá. Soudy ovšem považovaly důkazy za dostatečné, šlo třeba o telefonické záznamy. Za podplácení dostala Vodičková pokutu 200 tisíc korun a přišla o místo soudkyně. Do té doby vedla jako pověřená místopředsedkyně úsek insolvenčního soudnictví Krajského soudu v Plzni.

Podle obžaloby chtěla Vodičková získat potvrzení o prodělání covidu a přijala proto nabídku, že místo ní podstoupí test plzeňská taxikářka Monika Ulrichová, která měla čerstvě po nemoci. Od praktické doktorky si nechala vystavit žádanku na PCR test a ten s kartičkou pojištěnce předala dál. Test ovšem vyšel negativní a slíbené tři tisíc korun taxikářka nikdy nedostala. Ulrichová dostala tříletou podmínku s pětiletou zkušební dobou a dohledem probačního úředníka. Trest byl o to přísnější, jelikož plánovala ublížit svému známému v rámci rodinného sporu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ministerstvo spravedlnosti | Zdroj Česká justice

Štítky soudkyně, obžalovaná soudkyně, falešné testy na covid, koronavirus, pandemie, Krajský soud v Plzni, plzeňská soudkyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud musí znovu otevřít kauzu bývalé soudkyně, podle obžaloby podváděla při testování na koronavirus  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.