Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ještě musíme vydržet jednu mrazivou noc a pak se začne oteplovat, slibují meteorologové

Až k minus 17 stupňům Celsia padaly ve středu ráno teploty na Šumavě, pořádně ale mrzlo i v nížinách. Tam se teploty pohybovaly v rozmezí od minus šesti do minus devíti stupňů Celsia.

Nejnižší teploty naměřili meteorologové na Rokytské slati, kde bylo minus 16,7 stupně a na Horské Kvildě minus 15,8 stupně. Rekordně nízké teploty zaznamenaly i další stanice v regionu. Například v Konstantinových Lázních padl 48 let starý rekord pro tento den, který byl minus osm stupňů. Nový rekord je minus 9,3 stupně Celsia. Další rekord naměřili ve Stříbře, tam klesla teplota na minus 8,8 stupně. V Plzni Bolevci bylo minus 8,7 stupně a tam rekord odolal.

S nočními mrazy musíme počítat i dnes. V noci na čtvrtek se očekává pokles teploty v rozmezí kolem minus čtyř až minus šesti stupňů. Do čtvrtka také platí výstraha pro zemědělce a ovocnáře na mráz ve vegetačním období v polohách pod 400 metrů. Lehce mrznout by mělo ještě v pátek, od víkendu už bude ráno nad nulou a postupně se bude dál výrazně oteplovat. Přes den by teploty mohly v neděli vyšplhat až na 15 stupňů. O pár dní později si budeme užívat opravdové jarní dvacetistupňové teploty.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky mráz, předpověď počasí, úroda, ovocnáři, zemědělci, zahrádkáři, ovoce, stromy, květy, stupeň Celsia, rekord, Šumava, Horská Kvilda, Rokytská slať, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještě musíme vydržet jednu mrazivou noc a pak se začne oteplovat, slibují meteorologové  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.