Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Žena oškubala květinovou výzdobu v parku a podupala záhony

Pořádné pozdvižení vzbudila žena, která si chtěla nasušit květiny. Do květinářství se jí nechtělo a místo toho se vrhla na rostliny v domažlickém městském parku. Postupně si naškubala zhruba stovku kvítků. Přímo při činu ji ale přistihli městští strážníci.

Někteří nenechavci si místo koupě vlastních kytek chodí pro květiny do parků. Důkazem je žena, kterou hlídka městské policie přistihla, jak si v městském parku trhá růže. „Strážníkům na místě uvedla, že se ráno procházela po ulicích města a v parku se všimla květů růží. Napadlo jí, že si je doma usuší, tak začala okrasné květiny trhat. Při jejich trhání podupala i záhony, po kterých se pohybovala. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 1240 korun,“ sdělili strážníci na svém webu.

Ještě téhož dne sdělili ženě podezření z přestupku proti majetku. „Chtěli bychom touto cestou apelovat na občany města i jeho návštěvníky, aby veřejnou zeleň neničili a užívali se výzdoby, která zkrášluje ulice a parky,“ zdůrazňují policisté.

Není to poprvé, co se v Domažlicích řeší zeleň ve městě. Radnice i místní si každoročně lámou hlavu, proč vždy po skončení velkolepých Chodských slavností usychá lípa u náměstí Míru. Zajímavostí přitom je, že během covidových let, kdy se největší folklórní festival v Česku nekonal, neměl strom sebemenší problém. Tamní obyvatelé ale mají ve věci jasno. Návštěvníci oslav podle nich lípu využívají jako pisoár a stánkaři tam vylévají špinavou odpadní vodu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Domažlice

Štítky zeleň ve městě, trhala kytky, poničila záhony, městský park, květinová výzdoba, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena oškubala květinovou výzdobu v parku a podupala záhony  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.