Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Zloději opakovaně vykrádají boudičky s krmením pro zvířata. Trhá mi to srce, říká autorka projektu

Samoobslužné boudičky s krmením pro zvířata najdete v různých koutech Plzeňského kraje. V jednoduchých regálech jsou balíčky s krmením pro ptáky nebo hlodavce. Vše stojí na důvěře, jenže ta vzala za své. Množí se totiž případy, kdy zloději vykrádají kasičky. Autorku projektu celá situace velmi mrzí, neboť právě malé děti se přispěním do kasičky učily poctivosti. Teď musí přijmout opatření, aby mohly oblíbené boudičky nadále fungovat.

„Jeden hlupák to dokáže zničit všem poctivým. Vzhledem k tomu, že se během posledních dnů množí krádeže peněz z kasiček, jsme nuceni přestat přijímat platby v hotovosti. Není totiž v našich silách nadále opravovat či vyměňovat poškozené kasičky a řešit tyto události s policií. Přesto chceme boudičky nadále pro slušné zákazníky zachovat, proto prosíme o placení zakoupeného zboží pomocí QR kódu nebo bezhotovostním převodem na náš účet, a to klidně až po návratu domů,“ uvedla autorka projektu Michaela Němcová z Liblína na Rokycansku, kde vznikla vůbec první samoobslužná boudička a další na sebe nenechaly dlouho čekat.

Boudičky už najdete například v Němčovicích, Kozojedech, Oseku u Rokycan, Holoubkově nebo ve Volduchách. Nedávno přibyl do výčtu ještě Starý Plzenec, Kyšice, Chrást, Druztová a Ejpovice.

„Osobně mě nejvíce mrzí, že když jsem viděla malé děti, jak si radostně vzaly balení z boudičky pro svého mazlíčka a mohly hodit peníze do kasičky, tak se tím učily poctivosti a měly radost v očích. Trhá mi to srdce,“ doplnila. Právě děti se mohou při návštěvě boudičky i něco dozvědět. Každý pytlík s krmením má na sobě totiž popisky a zajímavé informace o pěstování plodin či sklizni.

V loňském roce se autorka projektu setkala s naprosto nepochopitelným jednáním mladého vandala, foto: Samoobslužné prodejní boudičky s krmením pro zvířátka

Během let ovšem musela autorka projektu řešit i citlivější věci, než je poškozená nebo vykradená kasička. Loni třiadvacetiletý vandal z Hlohoviček na Rokycansku načmáral na boudičku hákové kříže. Sprejera se nakonec podařilo dopadnout díky dětem, které tohoto „umělce“ viděly a zachytily na telefon. Ukázalo se totiž, že takto řádil i v okolí autobusových zastávek nebo na naučných stezkách.

V boudičkách lidé najdou lidé krmení pro ptáky, králíky a hlodavce. Cena za balení je jednotná a vyjde na 40 korun. V zimě jde například velmi na odbyt například slunečnice, kterou lidé sypají ptákům do krmítek. V boudičce ale najdou i například proso, lněné semínko, vojtěškové bloky, řepku pro rybáře, lesknici, seno, slámu a mnohé další.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Samoobslužné prodejní boudičky s krmením pro zvířátka

Štítky samoobslužné boudičky, krmení pro zvířata, péče o zvířata, zloděj, vykrádá kasičky, nepoctivci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději opakovaně vykrádají boudičky s krmením pro zvířata. Trhá mi to srce, říká autorka projektu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.