Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Vězni pomohli uklidit šest tun odpadků. V haldě bylo 150 injekčních stříkaček a malé kotě

Deset pečlivě vybraných odsouzenců se zapojilo do úklidu obrovského množství nepořádku v Plzni na Borech. Trestanci na pěti hektarové ploše odpracovali 80 hodin, přičemž sesbírali tuny odpadků. Již dříve pomohli odsouzení s úklidem břehu Boleváku. Ve spolupráci s Věznicí Plzeň chce město nadále pokračovat.

„Navazujeme novou spolupráci s Vězeňskou službou České republiky – Věznicí Plzeň. Začali jsme letos v dubnu prvním zkušebním kolem, kdy tři odsouzení pomáhali s úklidem jižního břehu Velkého Boleveckého rybníka. Dopadlo to na výbornou,“ prozradil náměstek primátora Aleš Tolar (STAN).

I proto se domluvili na rozsáhlejší spolupráci při úklidu znečištěného prostoru na Borech. Jednalo se o pěti hektarovou plochu, kterou z jedné strany ohraničuje kruhový objezd a z druhé strany Borská ulice. Vězňům se podařilo naplnit tři kontejnery o obsahu 33 kubíků, což je zhruba šest tun odpadu.

 „Zajistili jsme pro odsouzené a jejich dozor autobus i oběd, dodali jsme pracovní nářadí, pytle a rukavice. Společnost Čistá Plzeň pak přistavila kontejnery na odpad. Ke spolupráci jsme přizvali také Městskou policii Plzeň, protože v místě byly dvě osady lidí bez domova,“ doplnil Tolar.

Policisté pátrají do dvojici uprchlých vězňů. Na společném útěku jsou trestanci už od úterý

Po dvojici uprchlých vězňů pátrají policisté v Plzeňském kraji. Dva trestanci ve věku 38 a 41 let zmizeli už v úterý 7. května. Pohybovali se na nestřeženém pracovišti v Univerzitní ulici v Plzni. Policie o uprchlících informovala média ve...

 Odsouzení byli pečlivě vybráni, aby nedošlo k žádným problémům. Při práci se rozdělili do dvou skupin, přičemž každá dostala za úkol vyčistit přidělený prostor. „Bylo sebráno šest tun odpadu a vězněné osoby odpracovaly celkem 80 hodin. Během úklidu bylo nalezeno kromě různého druhu nepořádku také cca 150 kusů použitých injekčních stříkaček a malé kotě, kterému byl zajištěn odborný odvoz Městskou policií Plzeň,“ doplnil  odborný zaměstnanec Věznice Plzeň Andrej Červený.

Vězni i jejich dozor pracovali bez nároku na odměnu. „Účast na takovéto pracovní aktivitě má být především přípravou na pobyt na svobodě, kdy si odsouzení vyzkouší kontakt s civilním prostředím,“ uzavřel Červený.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa městského statku města Plzně

Štítky vězni, odsouzení, prospěšné práce, úklid, vězni pomáhali, Věznice Plzeň, Správa veřejného statku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězni pomohli uklidit šest tun odpadků. V haldě bylo 150 injekčních stříkaček a malé kotě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.